5 IDEI de organizare a lucrurilor bebeluşului
- 2016-11-10
- 22723
Apariţia unui copil schimbă la 360 grade stilul de viaţă al părinţilor. Ei, şi dacă s-ar limita totul la regim, dar nu. Spaţiul din casă este un mini regat al bebeluşului. Vrem ori nu, dar cam peste tot: în baie, bucătărie, dormitor, hol, chiar şi în coridor sunt obiecte de-ale copilului.
Pentru a ne simţi confortabil şi a nu ne panica atunci când nu găsim ceva la îndemână, ar fi bine să creăm mici “organaizere”, care ne-ar menţine lucrurile în ordine. Nu e nevoie de şifoniere imense, ci de puţină inventivitate.
Scutecele de regulă sunt procurate în ambalaje mari. Pentu a economisi spaţiu, dar şi din perspectiva practică puteţi depozita scutecele pe rafturi mici. Sunt mereu la îndemână (chiar şi la îndemâna tatălui, care aproape niciodată nu găseşte nimic, deşi totul e la vedere). Cu acelaşi succes, dintr-o cutie de carton puteţi realiza boxe originale de depozitare care o să vă prindă bine ulterior și în care veți putea depozita și jucării.
Suzetele parcă se ascund în momentul cel mai nepotrivit. Când bebe plânge, nicidecum nu găseşti suzeta. Un şiretlic în acest sens este de a folosi bolurile din sticlă. Un atu al lor este că suzetele pot fi păstrate sterile şi le cunoşti mereu locul. Un alt mod de a le face mai vizibile în amalgamul de jucării şi lucruri ale bebeluşului, este să ataşaţi de capătul suzetei un şnur cu un cleștișor (clips) pe care să îl prindeţi de păturică, cărucior, ori de piesa vestimentară a copilului. Ideea este utilă, mai ales pentru că cei mici au o preferință aparte pentru aruncarea suzetelor... Așa va rămâne mereu la „înălțime”.
Baveţelele sunt indispensabile din moment ce aţi început diversificarea alimentară a bebeluşului. Dacă obişnuiţi să folosiţi măsuţa şi scaunul încorporat, special pentru alimentaţia copii mici, atunci puteţi să ataşaţi bavetele pe un cuieraş cu ventuză lipit de spetează. Cuierele cu lipici pot fi ataşate şi de partea interioară a uşii dulapului din bucătărie, unde de regulă preparaţi hrana copilului, dar şi unde-l hrăniţi.
Hainele micuţului au nevoie şi ele de spaţiu. Pe unele le folosiţi mai des, iar de altele primite în dar bunăoară, puteţi să uitaţi şi nici să nu le folosiţi. Pentru a sistematiza mai bine hăinuţele, puteţi să grupaţi hainele în funcţie de vârsta copilului. Grupaţi-le după mărimi. Cele pentru nou-născuţi separate, hainele pentru vârsta de 6 luni în altă parte şi tot aşa. Hainele purtate frecvent le puteţi rula şi pune într-un “organizer” pliabil.
Medicamentele destinate menţinerii sănătăţii bebeluşului sunt şi ele un “must have”pentru orice eventualitate. Ca să vă fie uşor, nu puneţi la un loc medicamentele pentru bebe cu cele pentru maturi. Selectaţi-le în funcţie de necesetate folosind suporturi pentru tacâmuri. Pentru fiecare dintre categorii puteţi face un stiker cu inscripţie. O trusă medicală din plastic desigur este binevenită, astfel le aveţi în siguranţă pe toate. Lanch box-urile pot servi şi ele ca spaţiu de depozitare util pentru medicamente.
Organizarea prealabilă a lucrurilor vă poate economisi timp pentru a face altceva util sau plăcut, deci nu lăsaţi lucrurile aşa, de azi pe mâine căci aşa rămâne.
Foto: moving.com; pinterest.com