Cum ameliorăm simptomele sindromului de hiperactivitate la copii fără a recurge la medicamente
- 2018-09-25
- 8767
ADHD (sindromul de hiperactivitate/tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie) este un diagnostic pus în baza unei combinaţii de comportamente, în principal hiperactivitate, incapacitate de concentrare şi imposibilitatea de control asupra impulsurilor. Specialiștii afirmă că lipsa somnului de calitate şi alergiile alimentare sunt principalii „vinovaţi” pentru această stare a copiilor.
Există din ce în ce mai multe cazuri de ADHD, potrivit organiclifestylemagazine.com. Proasta alimentaţie a copiilor, unde abundă produsele procesate şi conservanţii, duc la această statistică îngrijorătoare. Societatea a ajuns să epuizeze copiii. Ei nu mai dorm suficient sau adorm prea târziu, ratând orele cele mai sănătoase de somn. Sunt hrăniţi cu chimicale şi nu fac destulă mişcare. Toate lucrurile acestea conduc la slăbirea organismului, suprasolicitare şi stres alimentar.
Hiperactivitatea şi lipsa de concentrare sau incapacitatea de a-şi controla impulsurile sunt consecinţe fireşti ale unei minţi obosite şi care nu mai funcţionează în parametri normali. În lumea de azi, când copiii sunt privaţi de odihnă pură, de alimente curate şi multă mişcare, nu este de mirare că au acest sindrom.
Părinţii trebuie să supravegheze îndeaproape aceste lucruri şi să încerce să aducă alimentaţia şi stilul de viaţă al copilului pe un făgaş sănătos. Trebuie să renunţe la mezeluri, sucuri, zahăr rafinat şi să li se facă analizele necesare descoperirii potenţialelor alergii, dar şi pentru intoleranţele alimentare, în special la gluten şi lactoză.
Meniul de bază trebuie să conţină fructe şi legume proaspete şi cât mai puţine alimente procesate.
Sursa: doctorulzilei.ro; medilex.com.ua