Acerumen

Medic dermatolog: Recomandări pentru tratarea crustelor de lapte la bebeluși

Medic dermatolog: Recomandări pentru tratarea crustelor de lapte la bebeluși

Crusta de lapte este termenul comun pentru dermatita seboreică infantilă. Aceasta este o afecţiune relativ comună la nou-născuţi şi la copiii de până în trei ani. Dermatita seboreică se manifestă prin apariţia unor coji groase de culoare albă sau galbenă pe scalp. Unii copii au doar câteva zone afectate, pe când alţii au cruste pe tot capul. La copiii care au eczeme sau piele uscată, crusta de lapte poate provoca crăpături ale pielii prin care se scurge o cantitate mică de lichid galben.

Medicul dermatolog și tricolog, Irina Batîr a publicat o postare pe profilul său de Facebook despre crustele de lapte la bebeluși. De asemenea, medicul a venit cu o serie de recomandări pentru părinți.

În linii generale, părinții nu ar trebui să facă ceva anume pentru aceste cruste de lapte deoarece ele trec de la sine. Dar sunt unele recomandări, pe care ar putea să le încerce:

* Curățați ușor scalpul bebelușului cu degetele sau cu o perie moale pentru a ajuta la detașarea crustelor.

* Șamponați mai des (în fiecare seară) scalpul bebelușului cu produse speciale pentru igiena nou-născuților, după baie ștergeți ușor scalpul cu o perie moale sau cu un prosop, pentru detașarea crustelor.

* Utilizați produse speciale din comerț, predestinate crustelor de lapte, pe care le aplicați și le lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, după se înlătură ușor cu ajutorul apei călduțe.

* Nu insistați agresiv asupra detașării crustelor de lapte.

 

 

Sursa: Dr. Irina Batir; totuldespremame.ro

 

 

Adaugă comentariu