Acerumen

Vedeţi cum se descurcă mămicile moderne la capitolul igiena urechiuşelor

Vedeţi cum se descurcă mămicile moderne la capitolul igiena urechiuşelor

Curăţarea urechiuşei celui mic este un subiect la fel de delicat ca şi procesul în sine. Pentru mulţi dintre părinţi ideea de a curăţa sau nu urechile bebeluşului creează confuzie, din cauza multitudinilor de întrebări - cum se curăţă corect cerumenul, se curăţă el de fapt, beţişoarele sunt necesare sau sunt mai binevenite produsele special create pentru înlăturarea dopului din urechiuşe?

Cătălina Marian

Le şterg copiilor urechiuşele cu prosopul,  dacă îmi pare că este ceva acolo, dar asta foarte rar se întâmplă. Sunt de părere că urechile se autocurăţă. 

Mariana Popuşoi

Pentru a absorbi apa după băiţă, fac un fel de fitil din vată. Cât despe beţişoare „speciale pentru bebeluşi” - chiar pe etichetă scrie că NU sunt recomandate nici pentru urechiuşele şi nici pentru năsucul celui mic.

Nina Chianu

Tema curăţării urechiuşei este una cunoscută pentru mine. Odată, după o viroză crâncenă, s-a format un dop de ceară. Am încercat să îl scot cu beţişorul, dar nu am făcut decât să îl afund şi mai mult în urechea internă.  La recomandarea medicului, am procurat a-cerumen spray. După patru zile de folosire atât dimineaţa, cât şi seara, am scăpat de dopuri.

Stela Borodaciov

Şterg copiilor urechiuşele cu prosopul după baie. La sugestia pediatrului, nu intervin pentru că risc să distrugem perişorii protectori. Fiica făcea anual otite din cauza beţişoarelor pentru urechiuşe.

Olga Gutium

Spăl doar lobul urechii, nu şi interiorul urechiuşei. S-a întâmplat ca să se acumuleze cerumen în urechiuşe şi atunci am folosit a-cerumen spray, o soluţie delicată de igienă a urechii, pe bază de agenţi tensioactivi.

Tina Rusu

Nu folosesc niciodată beţişoarele igienice, degetul sau alte produse de curăţare a canalului urechii, doar prosopul cu care absorb apa după baie, atât.

Anna Casian Musteaţă

Dupa băiţă şterg cu prosopul, dar o dată pe săptămână le şterg cu un beţişor cu vată.

Alina Donos

Până nu demult am folosit şi eu beţişoarele pentru urechi. Însă din momentul în care mi-a fost recomandat a-cerumen spray, acesta şi-a găsit loc în trusa mea cu medicamente, alături de soluţiile nazale şi antitermice. Îl folosesc de două ori pe săptămână, de regulă după băiţă.

Dana Pârlog

Locuiesc în Dubai şi pediatrul local mi-a recomandat ca după băiţă să pun vată pentru 10 minute în urechiuşe. Ceara se înmoaie, şi eu cu vata puţin o rotesc, nu adânc, şi când o scot, e murdară de ceară. După asta nu folosesc nimic absolut.

 

Adaugă comentariu