Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

10 Greșeli de igienă personală pe care probabil le faci și care îți afectează sănătatea

10 Greșeli de igienă personală pe care probabil le faci și care îți afectează sănătatea

Cine ar fi crezut că micile detalii la care nu acordăm atenție ne-ar putea împiedica să avem o sănătate ideală și o fericire deplină? Vei fi surprins să vezi rezultatele de a nu mai face aceste greșeli frecvente, scrie stiai.net 

Zece practici de igienă total greșite: 

10. Îți rozi unghiile ca o modalitate de a face față stresului

Uneori, rosul unghiilor poate fi determinat de stres emoțional sau mental și poate fi folosit ca o modalitate de a depăși aceste sentimente. De asemenea, este posibil să vă roadeți unghiile uneori fără ca măcar să  vă dați seama că faceți acest lucru.

Din păcate, nu  este un obicei benefic pentru aspectul și sănătatea ta. Acest obicei nu este un motiv de a fi mândru, dar renunțarea la el este.

9. Folosești bețișoare de ureche ca o modalitate de a îți curăța urechile

Cei mai mulți dintre noi cred că bețișoarele de urechi ne ajută să ne curățăm urechile. Însă, ceea ce fac oamenii atunci când le folosesc este exact opusul; excesul de ceară este împins înăuntru, făcând mai mult rău decât bine.

Drept urmare, bețișoarele din bumbac pot fi unul dintre principalele motive pentru deteriorarea timpanului, pierderea auzului etc. Experții medicali vă sfătuiesc să mergeți la medicul ORL-ist dacă aveți într-adevăr o problemă cu care vă confruntați de mult timp și de care nu reușiți să scăpați.

8. Nu te speli pe mâini după ce ai fost la toaletă

Potrivit unui sondaj, oamenii tind să nu se spele pe mâini după ce au folosit toaleta. Majoritatea acestor oameni cred că acest lucru nu este important și este doar o pierdere de timp.

Însă, spălarea mâinilor este cea mai bună și mai ușoară modalitate de a evita îmbolnăvirea.

7. Nu îți schimbi periuța de dinți o perioadă îndelungată de timp

Periuțele de dinți umede pot aduna numeroase bacterii în doar o lună, bacterii care pot fi dăunătoare sănătății tale.

Medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți la fiecare 2-3 luni, deoarece folosirea ei mai mult de 3 luni poate crea probleme grave de sănătate, care pot duce, printre altele, la boli de inimă.

6. Te speli prea puțin pe dinți

Dacă te speli prea puțin pe dinți, vei mai rămâne cu ceva tartru. Problemele cardiace pot începe prin creșterea fluxului de sânge în gură.

Medicii stomatologi recomandă să vă periați dinții timp de 2 minute. Asigurați-vă că alocați cel puțin două minute spălării dinților, pentru ca periajul să fie efectuat în mod corespunzător.

5. Uiți să folosești ața dentară

Nu contează cât de bine te speli pe dinți pentru a ține germenii departe. Fără ață dentară, nu vă veți putea menține gingiile în stare bună.

Folosirea atei dentare reduce riscul de înmulțire a bacteriilor in interiorul gurii si previne gingivita.

4. Îți exfoliezi fața în fiecare zi

Exfolierea excesivă provoacă acnee și riduri și te poate face să arăți mai în vârstă de cât ești de fapt. Dermatologii recomandă exfolierea feței de două ori pe săptămână. În caz contrar, poate fi mai dăunător decât bine.

3. Nu cureți lucrurile pe care le folosești în fiecare zi

Cât de des îți ștergi sau cureți lucrurile pe care le folosești cel mai mult? Lucruri precum mânerele ușilor, tastaturile, întrerupătoarele și telefoanele (printre multe altele) sunt locuri în care se adună cele mai multe bacterii.

2. Folosești pastă de dinți cu fluor

Acest tip de pastă de dinți este deosebit de periculoasă pentru copii, deoarece duce la dezvoltarea incorectă a dinților și la pete pe dinți.

O pastă de dinți  care conține fluor poate provoca dezintegrarea dinților și chiar crește nivelul de absorbție a aluminiului în creierul nostru, contribuind la apariția bolii Alzheimer.

1. Folosești fețe de pernă de bumbac

Această țesătură te face să arăți mai în vârstă prin faptul că îți face pielea să dezvolte  riduri, o usucă și deteriorarează părul. Cea mai bună alegere pentru materialul feței de pernă este mătasea. Îți va da înapoi ceea ce ți-a luat țesătura de bumbac.

Toate aceste sfaturi sunt ușor de urmat. Principalul lucru este să nu mai fii delăsător și să începi să ai grijă de sănătatea ta cu mai multă intensitate. Poate ai propriile tale secrete? Împărtășește-le cu noi în comentarii.

 

Share:

Articole recomandate