Odoraș.

Odoraș.

Linex

5 sfaturi de la experți, pentru ca bebelușul să aibă un somn mai bun

5 sfaturi de la experți, pentru ca bebelușul să aibă un somn mai bun

Poate fi foarte stresant pentru un părinte să aibă un copil care este neliniștit și plânge, înainte de a adormi. Cu toate acestea, există întotdeauna o soluție pentru a-ți ajuta copilul să aibă un somn liniștit și neîntrerupt, pe parcursul întregii nopți. În timp ce nou-născuții dorm peste 16 ore pe zi, bebelușii de 3-4 luni dorm în reprize a câte 5 ore, scrie suntmamica.ro

Ce să faci, dacă bebelușul este neliniștit și plânge înainte de somn?

Iată ce recomandă experții:

Pune copilul în pătuț când este semi-treaz

Dacă bebelușul tău doarme și îl pui în pătuț, s-ar putea să se trezească în timpul nopții, deoarece nu va putea recunoaște împrejurimile. Apoi va avea nevoie de ceva timp pentru a adormi din nou. Soluția este să îl pui în pătuț cât este semi-treaz.

Fă schimb cu partenerul, în timpul nopții

Cel mai bun mod de odihnă pentru tine și partenerul tău este să faceți schimb de ture în timpul nopții, pentru a îngriji copilul.

Învață-ți copilul cum să găsească suzeta, în timpul nopții

Așează câteva suzete în colțul pătuțului copilului, pentru a-i fi ușor să le găsească noaptea. Poate dura aproximativ o săptămână până ca bebelușul tău să învețe cum să-și găsească suzeta.

Nu lăsa copilul să stea treaz până târziu

Dacă micuțul tău rămâne treaz până târziu, asta nu înseamnă că va dormi mai mult. Este exact opusul, iar copilul va fi mai obosit. În timp ce un nou-născut va adormi, probabil, mai târziu, un copil de 3-4 luni este pregătit de somn în jurul orei 19:00 - 20:00.

Observă ce cantitate de lapte are nevoie bebelușul, pentru a avea un somn mai bun

Este important să-ți hrănești copilul suficient, pentru ca el să aibă un somn bun. În primele 8 săptămâni, este ideal să îl hrănești la fiecare 2 până la 3 ore, iar dacă va vrea să mănânce la fiecare oră, atunci înseamnă că nu mănâncă suficient în timpul fiecărei sesiuni de hrănire.

Share:

Articole recomandate