Acerumen

În Australia, părinții sunt lipsiți de indemnizația lunară dacă nu-și vaccinează copiii

În Australia, părinții sunt lipsiți de indemnizația lunară dacă nu-și vaccinează copiii

Autoritățile australiene au decis să lipsească de indemnizația lunară pentru îngrijirea copiilor părinții care decid să nu-și vaccineze odraslele. Deja peste 200 de mii de copii până la vârsta de 5 ani și-au primit vaccinele, iar alți peste 140 de mii de familii au fost lipsite de indemnizație din cauza refuzului.

Istoric, australienii se considerau adepții vaccinării copiilor, dar ulterior, în 1994, o asociație a lansat o campanie împotriva vaccinării, și către 1999 a fost atins pragul minim de vaccinare, sub 74% dintre copiii cu vârstele de 24-27 de luni.

În context, autoritățile australiene au decis să adopte legea „No Jab, No Pay” (Fără vaccină, fără indemnizație). Potrivit noii legi, familiile care refuză vaccinarea copiilor fără argumente medicale plauzibile sunt lipsite de dreptul de a primi indemnizația pentru îngrijire a copilului, ceea ce reprezintă peste 11,5 mii de dolari americani.

Decizia autorităților a fost motivată de faptul că lipsa de vaccinuri a dus la infectarea a mii de copii de tuse convulsivă în 2012 și la înregistrarea a 168 de cazuri de rujeolă, care se considera eradicată în Australia. 

 

Informații: lib.komarovskiy.net; Foto simbol: suntmamica.ro

Adaugă comentariu