Odoraș.

Odoraș.

Tedi

(FOTO) 8 activități jucăușe și interesante cu plastilina

(FOTO) 8 activități jucăușe și interesante cu plastilina

Cel mai bun și cel mai utilizat material de lucru pentru dezvoltarea motricității fine îl reprezintă plastilina. Este foarte ușor de folosit, e ingenioasă și accesibilă. Cu siguranță orice copil s-a jucat cel puțin o dată cu acest material-minune. Iar partea bună e că poți crea aproape orice din plastilină!

Iar mai jos vă propunem câteva activități jucăușe și de mare interes pentru pici, pe care le puteți face acasă, mai ales că timpul deja nu prea predispune la jocuri de durată pe afară:

1. Mama-melc și puii săi

Pașii pentru realizarea unui melc sunt foarte simpli. În primul rând, trebuie să dați formă trupului melcului, îi puneți niște ochișori, urechiușe, nas și modelați gura. Pe urmă, răsuciți o bucată mai mare de plastilină de o altă culoare (sau chiar mai multe pentru un efect vizual deosebit) și realizați cochilia în spirală. Mai trebuie doar să fixați bine căsuța melcului pe trupul său lunguieț și creatura drăgălașă e gata!

 

2. Legume-magneți pentru frigider

Modelați morcovi, vinete, porumb, ardei etc., pe urmă puneți-le ochi, nas și guriță, chiar și pleoape dacă doriți. Ochii și gura sunt foarte importante, pentru că acestea sunt secretul reușitei. De aceea, folosiți-vă imaginația și jucați-vă cu fețele legumelor! Aveți nevoie de un bețișor pentru a sculpta morcovii sau alte legume care au striații. Magneții trebuie introduși în interiorul plastilinei, pe spatele legumei, pe jumătate sau în întregime pentru a permite atașarea de frigider. Copilul își va vedea zilnic creațiile și va fi și mai motiva să-și folosească imaginația.

 

3. Orașul multicolor

Încurajați copilul să-și pună imaginația în lucru și să realizeze un peisaj urban din plastilină! Aveți nevoie de o planșă de hârtie colorată sau carton. Cu ajutorul plastilinei, puteți „picta” pe planșă clădiri, mașini, nori, copaci, soare, elicoptere, orice vă trece prin cap pentru a crea o lume minunată!

 

4. Cactuși în miniatură

Puteți modela ghivecele tot din plastilină sau poate găsiți, printre jucăriile copilului, niște jucărioare mici, pe care să le folosiți pe post de ghivece. E o activitate educativă, prin care copilul poate învăța denumiri de plante și, totodată, își poate dezvolta creativitatea.

 

5. Un pinguin drăgălaș

Acest pinguin simpatic e foarte ușor de realizat și poate reprezenta o activitate și pentru cei mai mici, ajutați de părinți sau de frații mai mari. Din doua biluțe de plastilină de dimensiuni diferite se realizează corpul (căruia i se va da o formă ovală) și capul (biluța mai mică). Din plastilină albă realizați burtica, apoi compoziția ochilor din plastilină albă și neagră. Nu uitați de aripioare, cioc și picioare. Cu ajutorul unui bețișor realizați dungile picioarelor pentru a da aspectul unor lăbuțe. Copiii vor adora să se joace cu acest pinguin, pe care îl pot adăuga la colecția lor din plastilină.

 

6. CD-uri decorative

Dacă aveți CD-uri defecte, nu le aruncați! Puteți crea orice model doriți, cu motive florale, peisaje, figuri geometrice etc. Este o activitate foarte interesantă pentru copii. Aceste CD-uri pot fi o idee bună pentru a decora pereții sau alte spații pe care doriți să le reîmprospătați cu o notă de culoare.

 

7. Suport-elefant pentru creioane

Simplu de realizat și practic, acest elefant e o idee excelentă de suport pentru creioane și alte instrumente de scris și desenat. Dintr-o biluță de plastilină formați capul cu trompă (aceasta trebuie rotunjită pentru a contura un cerculeț – spațiul pentru creion), adăugați-i ochii, iar la urechi optați pentru două culori, una reprezentând interiorul urechilor. Creați o figură simpatică, personalizând animăluțul după bunul plac!

 

8. Peisaj cu flori

Pentru copiii mici aceasta este o activitate educativă foarte bună. Micuții pot învăța cum să modeleze biluțe, cerculețe și fâșii lungi din plastilină. Li se dezvoltă motricitatea, atenția, capacitatea de a se concentra și, bineînțeles, imaginația. Ajutați-i să atașeze pe o planșă fiecare bucățică de plastilină și creați un peisaj cu flori, colorat și vesel.

Share:

Articole recomandate