(FOTO) Broderia din panglică, o activitate hande-made care impresionează

(FOTO) Broderia din panglică, o activitate hande-made care impresionează

Broderia este o activitate frumoasă în sine, iar broderia cu panglici colorate te cucerește pur și simplu. În ultima perioadă tot mai mulți meșteri își prezintă creațiile publicându-le pe internet și chiar împărtășesc cum le fac, de aia nouă nu ne rămâne decât să ne uităm și să încercăm.

Broderia din panglică mai este numită și broderia regală, iar în vremurile de demult era cea mai apreciată căci se efectua din mătase naturală pe care și-o permiteau doar regii sau oamenii foarte bogați. Cu timpul a dispărut această tehnică de broderie, dar a fost reînviată în ultimii ani și fiecare meșter își dezvoltă tehnica proprie.


Instrumente și materiale pentru broderia cu panglici

Țesături. Pentru broderia cu panglici se pot folosi o varietate de țesături de mătase (șifon, tul), bumbac (batist, satin, muselină), lână (crep, tweed, Jersey), in (pânza de in). Pentru începătorii acestui tip de broderie este potrivită și pânza „Aida” sau alte țesături, care au o împletitură uniformă. Este de dorit ca țesătura să fie suficient de puternică și flexibilă, pentru ca panglicile să treacă cu ușurință prin ea.

Panglicile. Selectarea panglicilor este critica pentru rezultatul dorit. Astăzi pot fi cumpărate panglici de toate mărimile și culorile. Cele mai bune panglici sunt considerat, desigur, panglicile din mătase naturală. Pentru broderie sunt utilizate panglici de lățimi diferite de la 3 la 12 mm. Mai des sunt folosite panglicile subțiri, deoarece acestea sunt mai ușor de trecut prin țesătura.

Firele. Cele de bumbac răsucite sunt cel mai des folosite pentru a aduna elementele din broderie – de exemplu, de cusut și de fixat trandafirii, frunzele. Cu toate acestea, exista o multitudine de diferite tipuri de fire: mătasea, viscoza, bumbacul, chenille și firele metalice.

Acele de cusut. Succesul muncii depinde de acul de cusut. Daca brodați pe materiale textile cu fire rare sau tricotaje, utilizați acul pentru goblen, al cărui vârf este bont. În alte cazuri, este mai potrivit acul obișnuit de tip „Chenille”, cu vârful ascuțit și urechea lungă, este mai convenabil pentru cusut cu panglici de diferite lățimi.

 

Mai jos vedeți imagini cu broderii efectuate în panglică și video cum se fac acestea:

 

 

 

Informații: broderii.info; pinterest.com; facebook.com

Adaugă comentariu