Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Vă plictisiți cu copiii în casă? Iată câteva activități pentru zilele libere!

Vă plictisiți cu copiii în casă? Iată câteva activități pentru zilele libere!

Ce faceți acum acasă doar voi? Vă propunem câteva activități care să le capteze interesul celor mici!

În perioada în care şcoala este deschisă, este ocupat cu colegii de clasă, învăţatul şi făcutul temelor. Are un orar bine stabilit şi stai liniştită. Cu totul stau lucrurile în vacanţă, când crearea unui program devine o problemă pentru unii părinţi. Dacă te numeri printre aceştia, ai putea pune în aplicare următoarele ponturi.

Rezervă-ţi timp doar pentru el

Odată ce ai terminat treburile de serviciu, vino în cel mai important loc din casă: covorul din camera de joacă a copilului. Lasă-l pe el să aleagă ce vreţi să faceţi împreună, în funcţie de vârsta lui. Puteţi să construiți cu piese de Lego sau cuburi, să faceţi puzzle ori un fort cu perne, pături și ghirlande de luminiţe. Şi noile jocuri şi jucării primite de Crăciun merită explorate. Întindeţi-le pe covor şi distracţia este asigurată!

Gătiţi împreună

Nu ai posibilităţi financiare să mergi într-o excursie sau să vizitaţi alt oraş? Uite ce poţi face! Găteşte împreună cu el, mai ales deserturi! Se va bucura să te poată ajuta şi va fi în culmea fericirii să primească laude pentru bunătăţile care au ieşit din mânuţele lui. Aţi mai putea să ieşiţi în parc. E cea mai simplă şi la îndemănă activitate, care te va relaxa şi pe tine, ca părinte, cu atât mai mult dacă îi chemi pe prietenii de familie.

După faptă şi răsplată

Propune-i, înainte să pleci la serviciu sau cu o seară înainte, să facă un desen, să picteze ceva sau să inventeze o poveste pentru tine sau pentru tati, până te vei întoarce seara acasă. Va fi ocupat o parte din zi cu trebuşoara pe care i-ai dat-o şi timpul îi va trece mai uşor şi cu folos. Dacă are şi teme pentru vacanţă, încurajează-l să le facă pentru a avea mai mult timp de petrecut cu tine, seara, cu jocuri sau alte activităţi care îi fac plăcere.

Seară de filme

Un mod simplu şi la îndemână de a face serile de iarnă mai frumoase este să vizionaţi un film împreună. Purtați pijamalele preferate, acoperiţi-vă cu pături pufoase şi ghemuiți-vă laolaltă în timp ce savuraţi o ciocolată caldă cu biscuiţi sau turtă dulce. Nu mai are răbdare până seara? Trage-ţi jaluzelele, aprindeţi luminiţele din bradul de sărbători şi pregătiţi boluri mari cu floricele de porumb.

Nu rataţi evenimentele din oraşul vostru!

Vacanța de iarnă este momentul perfect pentru a te bucura de tot ce are mai frumos de oferit orașul tău. Mergeţi la un patinoar în aer liber sau în interior, vizitaţi un muzeu sau luaţi bilete la un spectacol pentru copii. 

Activităţi de bricolaj

Puneţi la treabă acuarelele, cariocile, colile colorate şi foarfecele! Decupaţi fulgi de zăpadă de hârtie împreună sau lasă-l doar pe el, apoi îi puteţi pune pe ferestre, oglinzi sau oriunde doreşte. Încercaţi şi seturile de experimente ştiinţifice de făcut acasă, eventual unele de chimie. Aţi putea face slime sau plastelină de casă.

Reţetă de plastelină de casă

1 cană sare

2 căni făină

2 linguri ulei

1½ cană apă

1-2 picături colorant, opţional

Amesteci toate ingredientele, frămânţi şi joaca poate începe!

Cum să faci slime

100 ml lipici lichid

½ linguriță bicarbonat de sodiu

1-2 picături colorant alimentar

1 linguriță soluție de curățare a lentilelor de contact sau detergent de vase

sclipici, opțional

Amesteci lipiciul cu bicarbonatul de sodiu. Adaugi colorantul alimentar, sclipici, soluția pentru lentile de contact ori detergentul de vase şi frămânţi. Va fi lipicios la început, dar după 30 de secunde, devine maleabil.

Extraponturi

Nu uita că are nevoie şi de o rutină zilnică pentru a nu se dezobişnui de programul din timpul şcolii!

-Trezeşte-l şi culcă-l la aproximativ aceleaşi ore ca de obicei;

-Nu săriţi peste obiceiurile bune (spălatul pe dinţi şi al feţei, făcutul patului);

-Menţine trei mese principale şi două gustări sănătoase;

-Stabiliţi împreună un număr de pagini de citit pe zi dintr-o carte;

-Ai grijă să se joace afară sau să iasă la plimbare zilnic măcar 30 de minute;

-Oferă-i zilnic caiete de activităţi pentru a scrie, desena sau colora.

 

Share:

Articole recomandate