Cele mai întâlnite mituri despre diversificarea alimentației la copii
- 2022-11-07
- 30529
Diversificarea alimentației copilului la început poate fi o provocare mare pentru fiecare mămică. Este cu siguranță un pas uriaș în viața bebelușilor noștri care până acum, cunoșteau doar gustul laptelui matern sau a laptelui praf. Odată cu împlinirea vârstei recomandate pentru începerea diversificării alimentației celui mic, e normal să apară multe întrebări de îngrijorare.
Odată ce micuțul face cunoștință cu alte alimente în afară de laptele matern, el face, de fapt, încă un pas spre independență. În acest timp, părinții au posibilitatea să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase la copii lor, oferindu-le zilnic alimente sănătoase. Există numeroase mituri legate de diversificarea alimentației copiilor povestite chiar din experiențele mămicilor.
Considerăm ca mit faptul că diversificarea timpurie îl va ajuta pe bebeluș să doarmă noaptea, însă adevărul este că nu există studii în care specialiștii în domeniu să susțină acest lucru. Bebelușii se trezesc noaptea pentru a fi alăptați din multe motive, deci, dacă le veți umple stomăcelul cu diverse alimente, aceasta nu înseamnă că nu se vor trezi des.
Dacă copilașul este mai bolfoșel și are 4-5 luni, atunci cu siguranță are nevoie de mai mulți nutrienți, este un alt mit pe care îl puteți auzi. Nu neapărat, mereu trebuie să consultați medicul specialist când începeți diversificarea, un copil cu o greutate puțin mai mare nu înseamnă neapărat că are nevoie de mai multă mâncare.
Alt mit opus celui mai sus, e că trebuie să începem diversificarea deoarece copilul este slab. Mereu cereți sfatul unui consultant în alăptare și medicului pediatru pentru a cunoaște greutatea corespunzătoare copilului și cauza slăbirii acestuia.
Totuși, cred că vă întrebați când este recomandat să începem diversificarea alimentației copilului?
Organizația Mondială a Sănătății, Asociația Australiană pentru Alăptare, La Leche League International, Consiliul Național Australian de Sănătate și Cercetare Medicală și Academia Americană de Pediatrie toate recomandă alăptarea exclusivă (deci nimic altceva decât laptele matern) până când bebelușul va avea aproximativ 6 luni.
Totuși dacă medicul pediatru recomandă începerea diversificării alimentației copiilor mai devreme, începând de la trei luni, mămica poate să înceapă diversificarea alimentației cu produsele de la Voinilact (lacta.md). Acestea sunt fabricate din lapte natural, reprezintă o sursă importantă de calciu și fosfor, ajută la formarea și menținerea microflorei normale a tractului intestinal, sunt eficiente în cazul diareei, constipațiilor, ajută la formarea imunității și, nu în ultimul rînd, sunt gustoase. Copii care consumă produse de calitate vor avea beneficii pentru tot restul vieții.
Bucătăria produselor lactate pentru copii este singura în Chișinău care în prezent dispune de o mare varietate de produse lactate de calitate înaltă anume pentru copii.
La Bucătăria produselor lactate pentru copii putem cumpăra biolact integral sau cu adaos de sirop de zahăr 5% care este un produs acidolactic, fabricat din lapte pasteurizat prin fermentarea acestuia cu ajutorul maielelor. Acest produs se recomandă pentru formarea microflorei la sugari, ameliorează balonarea, este un remediu naturist în cazul diareilor. De asemenea, este recomandat adulților după terapii medicamentoase de lungă durată. Eficient in caz de diaree. Produsul dat poate fi utilizat în calitate de alimentație suplimentară la copii de la vârstă mica în cazul insuficientei laptelui matern sau ca produs de bază în cazul alimentației artificiale.
Chefirul integral, chefirul cu sirop de zahăr 2.5% și V-chefir se recomandă pentru formarea microflorei la sugari, preparat pe baza de ciuperci de chefir. De asemenea, eficient în cazul constipațiilor.
Toate produsele menționate mai sus pot fi introduse în alimentația copiilor de la 3 luni.
Biolact V și Chefir V se fabrică cu adaos de fiertura de orez, care permite obținerea produsului cu o consistență mai moale, astfel proteina din aceste produse este mult mai ușor asimilabilă. Deci, aceste produse pot fi consumate de către copii de vârstă mică, la care stomacul încă nu este capabil să digere produse diferite de laptele matern, sau pentru persoane din alte categorii de vârstă cu probleme sau dereglări digestive, deseori cauzate de tratamente medicamentoase de lungă durată.
Brânzica proaspătă de vaci pentru sugari și copii mici este un produs cu o textură moale, bogat în calciu și fosfor. Se recomandă a fi consumat în calitate de produs suplimentar la alimentația de bază, pentru copii cu vârsta de la 6 luni. Brînză proaspătă, destinată pentru sugari și copii de vîrstă mică se caracterizează prin proprietăti dietetico-terapeutice si nutriționale sporite datorită conținutului înalt de proteine, aminoacizi esențiali în produs, și proprietatea de a fi ușor asimilat de către organism.
Lapte sterilizat este destinat consumului de către sugari și copii de vârstă mică în cazul alimentației artificiale sau combinate. Acest produs poate fi utilizat în calitate de alimentație suplimentară în cazul insuficienței laptelui matern sau în calitate de produs de bază în cazul hranei artificiale. Este destinat copiilor de la un 1 an, iar ca supliment în terci poate fi administrat începând cu 6 luni.
Laptele fermentat Micuțul și Laptele fermentat Voinicel este o sursă de bifidobacterii și probiotice, de asemenea este recomandat pentru alimentația nemijlocită a copiilor în vârstă de la 1 an în calitate de hrană suplimentară în cazul alimentatiei artificiale si combinate.
Laptele fermentat Lactalux ajută la îmbunătățirea imunității și corectarea microflorei intestinale. Restabilește membrana mucoasă a tractului gastrointestinal după administrarea de medicamente și antibiotice. Este indicat pentru copii de la trei ani și pentru adulți.
Laptele fermentat LactaTon este recomandat pentru prevenirea malnutriției și restabilirea tulburărilor digestive. Restabilește pofta de mâncare și îmbunătățește imunitatea. Este recomandat copiilor de la trei ani și persoanelor mature. De asemenea în mod special și copiilor care urmează sau merg la școală.
Toate aceste produse la puteți găsi la un preț accesibil în majoritatea magazinelor din țară. Iar pentru toate mămicile care nu au posibilitatea să se deplaseze, există posibilitatea livrării produselor conform graficului găsit pe site-ul întreprinderii.
Pentru mai multe informații puteți să sunați la numerele de telefoane:
022-44-41-18
060-20-12-45
Sau scrie un mesaj pe client.bantcarad@mail.ru
Grafic de lucru:
Luni - Vineri: 8:00-17:00
Sâmbătă - Duminică: 8:00 - 14:00
Adresa: str. Miron Costin 26/4 MD-2068 mun. Chișinău
Sursa foto: lacta.md