Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Toți copiii mint, însă cu aceste 3 trucuri de parenting ei vor minți mai puțin

Toți copiii mint, însă cu aceste 3 trucuri de parenting ei vor minți mai puțin

Toți copiii mint. Unii dintre ei mint mai puțin, alții mai mult. În timp ce minciuna este o provocare inevitabilă pentru părinți, ea este considerată un proces de dezvoltare necesar, care pune bazele unei creșteri pozitive pe măsură ce copiii cresc.

Scopul final este ca cei mici să învețe virtutea onestității și să devină persoane de încredere. De aceea, ca părinți, trebuie să luăm în considerare de ce mint copiii și care sunt tipuri de minciuni pe care ei le spun.

Potrivit psihologului pentru copii și adolescenți Ashley Harlow, este esențial ca părinții să realizeze că cei mici nu recunosc pe deplin diferența dintre adevăr și minciună până la vârsta de aproximativ 3 ani. Chiar și atunci, capacitatea lor de a delimita ceea ce este real de ceea ce este fantezie nu se va dezvolta pe deplin pentru încă doi sau trei ani.

Harlow recomandă trei lucruri pe care părinții ar trebui să le aplice atunci când copiii mint:

Diferențierea între realitate și fantezie

Nu este întotdeauna rău când copiii spun lucruri care nu sunt adevărate.

„Uneori, copiii inventează povești pentru a primi atenție, pentru a se distra și pentru a testa limitele părinților”, spune Harlow.

Definirea și menținerea spațiilor pentru jocul imaginativ ajută la stimularea creativității și a gândirii libere la copii, ajutându-i în același timp să învețe când să rămână concentrați. Copiii ar trebui să știe că există locuri în care pot fi creativi și își pot folosi pe deplin imaginația, însă există și locuri precum grădinița sau școala unde trebuie să fie mai concentrați.

Ia în considerare controlul impulsurilor

„Impulsivitatea apare la mulți dintre copiii cu care lucrez și care au fost diagnosticat cu afecțiuni precum ADHD. Nu este neapărat un lucru rău că sunt impulsivi. Ei doar spun orice gând le trece prin cap”, a spus Harlow.

În astfel de situații, este important să tratezi cu calm lucrurile și să-i dai copilului o șansă. Dacă micuțul spune adevărul după ce i s-a oferit o a doua șansă, Harlow sfătuiește părinții să meargă mai departe fără nicio consecință.

Laudă și încurajează onestitatea

Deși părinții pot deveni frustrați atunci când copiii lor nu sunt sinceri, Harlow observă că ei tind să nu laude copilul care admite că a greșit. Ar trebui să laude onestitatea copiilor, mai ales când sunt sinceri cu privire la ceva ce au făcut din greșeală.

„Explică-i copilului că vor exista momente în care va trebui să ai cu adevărat încredere în el și că dorești poți avea încredere în el”, spune Harlow.

 

Share:

Articole recomandate