Iaurturi toxice se găsesc și pe rafturile magazinelor de la noi din țară

Iaurturi toxice se găsesc și pe rafturile magazinelor de la noi din țară

După ce un grup de experți ai Asociației Pro Consumatori din România au realizat un studiu despre ce conțin iaurturile cu fructe de piața românească, am realizat și noi o asemenea investigație pentru a vedea care dintre iaurturile enumerate de ei se pot găsi și în magazinele de la noi din țară. Plus la toate, am analizat și ce iaurturi sunt vândute la noi.

În urma investigației noastre am  observat că piața lactatelor de la noi din țară nu este departe de cea românească. Pe rafturile magazinelor de la noi se pot găsi unele dintre iaurturile cu aditivi alimentari vândute și în România.

Prin urmare, am ajuns la concluzia că iaurturile cele mai sănătoase sunt cele fără adaosuri, care nu conțin „fructe”, îndulcitori sau alte ingrediente dăunătoare sănătății. Plus la toate cele mai bune și recomandate produse au termenul de valabilitate foarte mic. De exemplu, produsele de la „Fabrica de lactate pentru copii”, au termenul de valabilitate de câteva zile sau ore și nu conțin aditivi alimentari.

       

În unele din iaurturile comercializate la noi se găsește o cantitate foarte mare de zahăr, arome sintetice, amidon și următorii aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam (E951), acesulfam K (E950), caragenan (E407), acid citric (E330), citrat de sodiu (E-331), citrat de calciu (E-333), caramel (E-150), carmin (E-120), esteri lactici ai mono şi difliceridelor cu acizi graşi, complexe de cupru ale clorofilelor şi clorofilinelor, azot, gumă locust (E-410), gumă guar (E-412), gumă arabica (E-414), gumă de caruba, gumă acacia şi antocianine.

Vă recomandăm să citiți cu precauție pe ambalajele produselor pe care urmează să le cumpărați, deoarece mulți dintre producătorii de lactate preferă să nu scrie că produsul are E-uri, ci scriu denumirea lungă a substanței.

Dar totuși avem și iaurturi care conțin ingrediente naturale și care respectă rețeta tradițională. Însă după cum vă spuneam anterior cele mai multe dintre aceste sunt iaurturile fără adaosuri.

   

  

   

  

Foto simbol: Forbes.ro

 

Adaugă comentariu