Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Nutriţioniştii recomandă consumul clătitelor până la apariţia fructelor. Citeşte şi află de ce

Nutriţioniştii recomandă consumul clătitelor până la apariţia fructelor. Citeşte şi află de ce

Deşi, azi a fost ultima zi de Masleniţa (Lăsatul Secului - sărbătoarea de luare de rămas bun de la iarnă ce durează o săptămână şi începe întotdeauna cu opt săptămâni înainte de Paşte), clătitele nu ar trebui să fie scoase din meniul copiilor.  

Astfel, timp de o săptămână voluntarii Fundaţiei Bitonic nu doar au pregătit împreună cu copii clătite, ci şi au aflat despre importanţa consumului acestora. Şi nutriţionistul Sergiu Munteanu a spus că salută această tradiţie a „clătitelor” nu atât pentru deliciul culinar al acestora, cât pentru faptul că ele conţin ouă şi lapte, produse absolut indispensabile mai ales acum în prag de primăvară, când începe să se simtă acut lipsa vitaminei D în organism, şi îi sfătuie pe părinţi să le includă în meniul copiilor până la apariţia fructelor de sezon.

Explicaţia este simplă. Ouăle sunt considerate adevărate vitamine ale fericirii (pentru că sunt liposolubile). Deficienţa acestora în organism duce la apatie, lene etc. Se recomandă ca un copil de până la zece ani să consume cel puţin trei ouă pe săptămână. În cazul copiilor mofturoşi, prezenţa acestora în clătite ar suplini necesarul de vitamine liposolubile. La fel şi e şi cu laptele – un aliment bogat în vitamine liposolubile şi hidrosolubile,în special dacă se foloseşte lapte de casă sau integral”.

Mai multe detalii despre evenimentele Fundaţiei Bitonic, organizate pentru copii (multe dintre care sunt gratuite), poţi afla AICI. 

 

 Foto: sursa foto Odoraş

 

   

 

 

Share:

Articole recomandate