Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

10 sfaturi pentru părinți de la o super-învățătoare

10 sfaturi pentru părinți de la o super-învățătoare

Învățătoarea Mara Luana Rauca, unul dintre dascălii implicați în corectarea derapajelor din învățământ, îi sfătuiește pe părinți să lase copiii să copilărească deoarece „copilăria este trecătoare” și trece mai repede decât își pot da seama. Aceasta le-a dat părinților un fel de teme de vacanță care să-i facă fericiți pe cei mici.

1. Țineți-i în brațe cât puteți de mult. Îmbrățișarea este un medicament care vindecă spiritul.

2. Citiți împreună o carte de aventuri sau amuzantă. Râsul înlătură grijile și relaxează. Creează o atmosferă destinsă și încheagă relațiile.

3. Lăsați-i să transpire și să se murdărească! Nu îi mai cocoloșiți! Sunt foarte rezistenți și au nevoie să-și consume energia. Alergați, explorați și murdăriți-vă împreună!

4. Lăsați-i să mănânce cât și ce le place! Nu vă agitați prea tare dacă sar peste o masă.

5. Vorbiți cât mai mult despre temerile lor și învățați-i să le depășească! 

6. Temele primite de copii de la școală nu trebuie transformate într-o corvoadă. Eu mi-aș lăsa copilul o săptămână să se relaxeze după terminarea anului școlar, apoi aș stabili împreună cu el în fiecare dimineață un program care să fie pe placul lui nestresant în care aș strecura și câteva exerciții din tema primită.

7. Planificați-vă concediul împreună! Cereți-i și copilului părerea! Un copil încântat de călătoria pe care urmează să o faceți este un copil fericit, deci sănătos.

8. Jucați-vă pe calculator jocul lui preferat, chiar dacă nu vă place foarte mult! Lăsați-l să vă învețe regulile jocului. Îi va crește stima de sine în felul acesta, fiindcă va simți că vă poate învăța ceva din ceea ce știe.

9. Faceți ordine în casă împreună și responsabilizați-vă puțin câte puțin copilul dându-i sarcini pe măsura puterilor lui.  Așa va îndrăgi curățenia și o va păstra mai mult timp.

10. Cântați și dansați împreună. Această activitate este binefăcătoare și pentru voi, și pentru copii.

 

Sursa: copilul.ro; fazarosta.com

Share:

Articole recomandate