3 jocuri Montessori foarte ușor de realizat acasă

3 jocuri Montessori foarte ușor de realizat acasă

Părintele are un rol clar în viziunea Montessori: cel de a-l ajuta pe copil să facă singur. Iar jocurile sunt o metodă perfectă. Așa că vezi în articolul nostru 3 jocuri care îl pot ajuta pe micuț să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare.

1. Alege ouăle de dinozaur!

Mai exact, boabele de struguri. Mai ales că suntem în plin sezon. Ai nevoie de un strugure de soi alb și altul negru. Desprinde boabele ușor și amestecă-le într-un bol. Apoi, provoacă-l pe cel mic să le aleagă doar pe cele negre. Ori roze! În funcție de ce struguri ai cumpărat… Este un simplu exercițiu de sortare.

2. Ghicește obiectul!

Într-o pungă, pune câteva lucruri pe care copilul le cunoaște. Obiecte de mici dimensiuni: creion, dop de plută, o jucărie mică de pluș, un pachet de șervețele etc.  Apoi, pune-l pe cel mic să le scoată pe rând, cu ochii închiși și să le identifice. Iar dacă deja cunoaște literele, sunetele mai precis, poți să faci jocul mai complicat: pune obiecte care încep cu o anumită literă, și pune-ți copilul să exerseze pronunția literei respective când identifică obiectul.

3. Care este mai greu?

Umple cu apă un castron de plastic. Adună tot felul de lucruri de dimensiuni mic:  șuruburi, mingi, boabe de fasole etc. Lasă-l pe copil să le arunce în apă și să observe care plutește și care se duce la fundul castronului. Apoi, cere-i să identifice obiectele grele și obiectele ușoare.

 

Idei: kidmagia.ro; mchildren.ru

Adaugă comentariu

Închide