Ajută-ți copilul să învețe prin joc denumirile capitalelor lumii

Ajută-ți copilul să învețe prin joc denumirile capitalelor lumii

Când ajunge în clasa a 5-a, copilul începe să învețe geografia. Pentru cei care până la aceasta au fost pasionați de „Științe”, noua disciplină de studiu va fi la fel de interesantă. Dacă însă copilul se confruntă cu probleme de memorizare a denumirilor de țări și orașe, atunci părinții îi pot veni în ajutor. Iată doar câteva sugestii care vă vor fi utile în acest sens.

Cel mai rapid mijloc de învățare și de fixare a cunoștințelor este jocul. Printează pe o foaie fișa de mai jos. Decupează coloana cu denumirile țărilor, apoi fiecare capitală în parte. Spune-i copilului să încerce să așeze fișele cu denumirile capitalelor în dreptul celor cu denumirile țărilor. Împreună căutați pe harta Europei fiecare țară în parte și localizați capitala. Totodată, îi poți citi informații importante despre fiecare țară. Mai puteți să alegeți țara pe care ați vrea să o vizitați. Astfel, veți descoperi multe lucruri interesante, care îi vor fi utile și la lecțiile de geografie.

 

O altă modalitate de a memoriza denumirile capitalelor este următorul test de cultură generală, pe care îl poți susține împreună cu cel mic. Întrebările pornesc de la nivelul cel mai simplu, apoi mediu și complicat.

Pentru început, întrebați-l pe copil care sunt țările învecinate Republicii Moldova și capitalele acestora:

Care este capitala Republicii Moldova?

Care sunt țările vecine? (România, Ucraina)

Care este capitala României? (București)

Care este capitala Ucrainei? (Kiev)

Cum se numește țara care are formă de cizmă? Care este capitala acesteia? (Italia, Roma)

 

Complexitatea testului devine medie prin următoarele întrebări:

Turnul Eiffel este în Franța. Care este capitala Franței? (Paris)

Suedia este țara al cărei drapel e albastru cu o cruce galbenă pe mijloc. Cum se numește capitala Suediei? (Stockholm)

Cunoscutul Macchu Pichu se află în America de Sud, în Peru. Care este capitala țării Peru? (Lima)

Thailanda are drapelul cu 5 linii orizontale colorate în roșu, alb, albastru, alb și roșu. Cum se numește capitala acestei țări? (Bangkok)

Cum se numește țara în care se află Marele Zid Chinezesc? Care este capitala acestei țări? (China, Beijing)

Faraonii și piramidele sunt simbolurile cărei țări? Cum se numește capitala acestei țări? (Egipt, Cairo)

În funcție de vârsta copilului, poți trece la întrebări care face testul mai dificil. Astfel, îi poți povesti despre țări mai mici, mai puțin cunoscute copilului. Important este ca el să învețe ceva nou din acest joc. Iată doar câteva întrebări pe care i le poți adresa. Dacă va răspunde corect la ele, caută și altele.

Carnavalul de la Rio de Janeiro are loc an de an în Brazilia. Cum se numește capitala acestei țări? (Brasilia)

Filmul Hannah Montana s-a filmat în Columbia și în Los Angeles din SUA. Cum se numesc capitalele acestor două țări: Columbia și SUA? (Bogota și Washington D.C.)

Noua Zeelandă este locul în care s-a filmat filmul „The Lord of the Rings”. Cum se numește capitala acestei țări? (Wellington)

Care este capitala Coreei de Sud? (Seul)

Care este capitala Libanului? (Beirut)

Care este capitala Marocului? (Rabat)

Care este capitala Madagascarului? (Antananarivo)

În cazul în care copilul tău nu cunoaște răspunsurile la unele întrebări, puteți căuta împreună răspunsurile și îi poți propune să învățați în fiecare seară câte ceva despre cultura țării respective. Începeți cu locul acestei țări pe harta lumii, continuați cu informații despre istoria și prezentul respectivei țări. Cu siguranță va fi o experiență plăcută pentru ambii.

 

Foto simbol: lumeanoastracolorata.blogspot.md

Adaugă comentariu

Închide