Alfabetul – metode simple de învățat pentru copii preșcolari

Alfabetul – metode simple de învățat pentru copii preșcolari

Alfabetul poate reprezenta o provocare, atât pentru copii, cât și pentru părinții sau bunicii care încearcă să-i învețe pe micuții preșcolari literele. Există însă numeroase metode simple de învățat alfabetul, care sunt atractive pentru copii și care-i ajută să învețe cu drag. 

Jocul este cea mai captivantă metodă de învățare pentru copii, așa că oricând jocurile cu litere vor fi apreciate de cei mici. Copiii la vârsta preșcolară nu au răbdarea și nici determinarea necesare pentru a învăța alfabetul doar prin simpla și plictisitoarea memorare a literelor.

În plus, învățarea prin joc este mai eficientă, copilul va reține mult mai bine alfabetul, dacă îi va fi prezentat prin metode simple și captivante.

Jocuri cu literele alfabetului

Specialiștii susțin că memoria senzorială creşte capacitatea cognitivă a copilului. Prin joc se stimulează interesul şi concentrarea copilului. Așadar, puteți apela la diverse joculețe prin care să prezentați copilului literele alfabetului.

  • colorați literele – puteți printa fișe cu litere al căror contur este deja desenat sau le puteți desena chiar voi;
  • decupați literele – desenați litere pe foi colorate, apoi decupați-le și puneți-le în ordine;
  • cartonașe cu litere – cartonașele cu litere, care au deja diverse obiecte reprezentative imprimate, pot fi de asemenea printre metodele simple de învățat alfabetul.

Cântece pentru învățat alfabetul

Totuși, cântecele cu alfabetul rămân de departe cele mai eficiente metode de învățare a alfabetului. Copiii sunt atrași de ele și le memorează foarte ușor. În plus, le vor reține pe termen lung.

Unul dintre cele mai apreciate cântece despre alfabet este „Alfabetul muzical” - o animație muzicală, creată ca metodă simplă de a învăța alfabetul.

Sursa: baby.unica.ro

Adaugă comentariu

Închide