Cum să îl înveți care este dreapta și care e stânga?

Cum să îl înveți care este dreapta și care e stânga?

Aceasta este o problema pentru mai mulți părinți care încearcă disperați să își învețe copilul să deosebească dreapta de stânga, motiv pentru care vă propunem câteva idei care s-ar putea să vă ajute.

1.Notează-i mâinile cu litera S și D sau lipește câte un abțibild. În timpu zilei îndeamnă-l să se uite la litere și să ridice mâna dreapta sau stânga în sus.

2.Creează asociații: explică-i de exemplu că mâna dreaptă este pentru scris, iar cu mâna stângă scriu stângacii.

3.Învață-l unde este inima lui, pentru a identifica mai ușor mâna stângă. Explică-i că inimioara lui este în partea stângă a corpului său și că de partea cealaltă este partea stângă.

4.O altă metodă este să îl rogi pe copil să ridice mâna dreaptă și să îl gâdili. Fă acest exercițiu de mai multe ori, iar într-un final copilul va ști care este mâna lui dreaptă, iar cealaltă automat va fi stânga.

5.Regula literei L. Explică-i că mâna cu care reușește să facă litera L este mâna lui stângă.

6.Atunci când într-un final va reuși să facă diferența dintre mâna stângă și cea dreaptă, trebuie să îi explici că tot ce se află în partea dreaptă a mâinii lui tot este la dreapta și invers.

7.Exersează continuu: întreabă-l atunci când are ceva într-o mânuță care mâna este aceea în care este obiectul, dacă are o jucărie într-una dintre părți întreabă-l în ce parte a mâinii se află jucăria, dacă ești la volan, spune-i să îți spună ce direcție este aceea spre care îndrepți volanul etc.

Nu este foarte uşor să învățăm care este stânga şi care dreapta. Conceptul este complex, implică multe funcţii şi e nevoie de exerciţiu, dar şi răbdare din partea părinţilor care încearcă să îi înveţe pe copii conceptul şi să îi ajute să facă cât mai rar confuzia între cele două.

Foto: quoracdn.net, alexandrinachelu.files.wordpress.com

Adaugă comentariu

Închide