Cum să transformi noaptea de Revelion într-un moment magic pentru copii

Cum să transformi noaptea de Revelion într-un moment magic pentru copii

Mulți cred că Anul Nou este un miracol, o magie, un basm și, mai ales, încercă să facă această sărbătoare cât mai frumoasă și mai specială pentru copilași. Pregătirea cadourilor, participarea la diferite evenimente culturale, decorarea casei și planificarea vacanței de iarnă, sunt doar câteva elemente cheie ale acestei perioade. Dar, uneori, suntem mult prea concentrați asupra pregătirilor pentru Revelion, facem totul în grabă, încât sărbătoarea trece prin agitație și nu o savurăm pe deplin.

De fapt, Revelionul este cea mai așteptată sărbătoare pentru copii, când așteptă să se întâmple o adevărată magie. Acum a venit momentul ca copilul să își primească răsplata pentru toate momentele din acest an când a încercat să fie cuminte și să se comporte frumos, doar de dragul cadoului din partea lui Moș Crăciun. Nu vă axați prea mult pe partea materiale, ci încercați să creați cât mai multe momente frumoase și emoții pozitive în sufletul copilului .

Mai jos vă sugerăm câteva idei, cum ați putea să-i creați copilului o seară magică de Revelion.

1. Pregătiți un costum de sărbătoare. Copiii sunt foarte îndrăgostiți de îmbrăcămintea personajelor din povești sau desene animate. Anul Nou este momentul potrivit pentru a-i oferi copilului șansa de a se deghiza în eroul preferat, sau pur și simplu de a îmbrăca o rochiță de prințesă sau orice alte haine de sărbătoare.

 

2. Împachetează frumos cadoul. Nu contează doar ceea ce îi oferim copilului, dar și cum este dăruit și împachetat cadoul. Transformă acest moment într-un adevărat mister, astfel încât cel mic să fie curios să despacheteze cât mai repede cadoul.

 

3. Imită urmele lui Moș Crăciun în casă. Copiii cred în minuni și ei cu adevărat cred că Moș Crăciun este acela care le pune cadoul sub brad. Pentru a nu-l dezamăgi pe copil și pentru a-l face să creadă în continuare în această minune, încearcă să mimezi urmele Moșului în casa ta. Decupează din carton talpa unei cizme, apoi presoar-o cu zahăr pudră sau făină. Va fi un moment special!

 

4. Scrisoare de la Moș Crăciun. Tapează o scrisoare la calculator sau scrie-o de mână din numele lui Moș Crăciun și pune-o în cutia poștală sau chiar sub brad. Lecturează-i copilului scrisoarea în glas tare.  

Lasă copilul să creadă în miracole și să vadă lumea în culori frumoase, cel puțin în copilărie. Sărbători fericite!

Foto: preventionworks-nj.org; pinterest.com; smartschoolhouse.com; Dayton.com

Adaugă comentariu