Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Evghenii Komarovskii despre preparatele care stimulează vorbirea la copii

Evghenii Komarovskii despre preparatele care stimulează vorbirea la copii

Pediatrul ucrainean Evghenii Komarovskii critică medicii care prescriu diverse medicamente și stimulente pentru a-l face pe copil să înceapă a vorbi mai repede. Potrivit specialistului, nu există nici un medicament care ar stimula vorbirea.

Evghenii Komarovskii a fost contactat pe pagina sa de internet – komarovskyi.net – de către o mămică ce se întreabă dacă medicul ar oferi copilului său preparatul „Pantogam” pentru stimularea vorbirii. Femeia recunoaște că acest preparat i-a fost prescris de medicul pediatru.

Komarovskii a răspuns răspicat că nu i-ar oferi niciodată un astfel de preparat copilului său și nu l-ar prescrie unui alt copil, subliniind că nu există nici un preparat care ar stimula vorbirea copilului.

Potrivit medicului, copilul învață a vorbi mai repede dacă cei din jur vorbesc cu el cât mai mult și cât mai des. Medicul chiar are câteva reguli cum puteți stimula vorbirea copilașului:

1. Descrieți totul: ce faceți, unde sunteți, unde mergeți, ce vedeți etc.

2. Adresați întrebări. Chiar dacă piciul vostru încă nu vorbește, oricum adresați-i întrebări și folosiți intonația adecvată ca el să perceapă că e întrebare.

3. Povestiți. Arătați-i un obiect și creați o istorie despre acesta sau povestiți-i copilului totul ce cunoașteți despre acest obiect.

4. Emanați pozitivism. Comunicarea și discuțiile nu înseamnă doar vorbă. Fiți veseli, glumiți, râdeți!

5. Excludeți pronunțarea copilărească a cuvintelor. Cei mici înțeleg mult mai multe decât credem noi. În discuțiile cu ei folosiți cuvinte simple, ușor de înțeles, dar nu le schimonosiți copilărește, pronunțați-le așa cum sunt corecte, ca și cum ați vorbi cu un adult.

6. Gesticulați. Comunicarea nonverbală este la fel de importantă pentru dezvoltarea piciului.

7. Opriți-vă și ascultați. Vorbind cu copilul nu trebuie să vă transformați într-o moară stricată,  ci din când în când să vă opriți și să-i permiteți copilului să repete sau să întrebe ceea ce-l interesează.

 

Foto simbol: rutube.ru

Share:

Articole recomandate