Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Sfaturi de la o mamă moldoveancă: Cum să creşti copii activi fără interes pentru gadgeturi

Sfaturi de la o mamă moldoveancă:  Cum să creşti copii activi fără interes pentru gadgeturi

Maşa Vihri nu e doar expert de top în Pilates, dar şi mamă a trei copii activi, energia cărora îi uimeşte pe toţi cei care fac cunoştinţă cu ei. Autorii portalului omactiv.md subliniază că nu i-au văzut niciodată pe micuți cu telefonul în mână, de aceea au decis să o întrebe pe Maşa cum i-a reuşit acest lucru.

În societate este răspândită o regulă nescrisă: noi le suntem datori copiilor. Părinţii din cele mai bune intenţii le dau copiilor totul, astfel diminuează perceperea lumii înconjurătoare. Copiii încep să creadă că aşa ar trebui să fie. Copilul educat în condiţii de seră nu mai este interesat de dezvoltare. Pentru a evita această capcană, respectaţi o serie de reguli.

Schimbaţi-vă obişnuinţele

Copilul tinde să-i imite pe părinţi. Dacă îi vede zilnic pe părinţi că îşi petrec tot timpul liber în faţa televizorului sau a computerului, nu te poţi aştepta că va fi tentat să se joace cu semenii săi şi va avea alte hobby-uri. Dacă voi înşivă staţi cu ochii ţintiţi pe reţelele de socializare, atunci nu este de mirare că odraslele în orice moment convenabil cer gadgetul.

Alcătuiţi orarul zilei

O înţelegere clară a graficului zilei îi va ajuta să îndeplinească toate sarcinile planificate. Alcătuiți regimul împreună cu copilul şi încercaţi să-l respectaţi de-a lungul săptămânii. Dacă la început copilul nu va fi implicat în proces, încercaţi să faceţi un joc din asta.

Găsiţi ocupaţii, care să-i capteze atenţia

Vedeţi ce interese are copilul, ajutaţi-l să găsească inspiraţie, căutaţi o ocupaţie potrivită, frecventaţi cursurile şi cercurile care-l interesează. Atunci copilul nu va avea timp pentru gadgeturi.

Învăţaţi copilul să fie independent

Sistemul de învăţământ pune pe seama părinţilor răspunderea pentru temele de acasă. Dar cel mai bine ce poate face părintele este să-şi înveţe copilul să se descurce de sine stătător şi să răspundă pentru faptele sale, pentru temele nefăcute etc. Atunci nu-i va rămâne timp pentru iPad.

Învăţaţi copilul să se joace

Ţineţi minte că zilnic copilul are nevoie de timp de joacă. Adesea copiii nu ştiu cum să se distreze singuri anume din cauza că stau prea mult timp cu gadgetul în mână. Când copilul vine la părinte şi spune că s-a plictisit, apare dorinţa de a-l distra cu desene animate. Nu recurgeţi la aceste metode, astfel riscaţi să vă prindeţi într-un cerc vicios. Învăţaţi copilul să-şi petreacă timpul util, antrenaţi-l în ocupaţii care-i trezesc interesul şi bineînţeles, învăţaţi să faceţi acelaşi lucru. Atunci nu veţi mai întinde mâna la gadgeturi.

Share:

Articole recomandate