Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cum vor fi organizate serbările de Crăciun în liceele și gimnaziile din Chișinău

Cum vor fi organizate serbările de Crăciun în liceele și gimnaziile din Chișinău

În instituțiile preuniversitare din Chişinău serbările de Crăciun se vor organiza doar cu participarea elevilor şi profesorilor. Autorităţile locale atrag atenţia asupra creşterii alarmante de îmbolnăviri de gripă sezonieră în rândul copiilor, chiar dacă numărul infectărilor cu Covid-19 este în scădere, scrie tvrmoldova.md

 „Observăm cazuri de gripă depistate în municipiul. Astăzi dimineaţa a fost raportat un număr  suspect de mari cazuri la copii, număr de gripă depăşeşte numărul infecţiilor virale. La spitalul de boli contagioase sun internaţi astăzi 13 copii cu simptome de gripă, majoritate confirmate în laborator”, menționează Boris Gâlcă, șef Direcția Sănătate, Chișinău.

În acelaşi timp, Direcţia Educaţie Chişinău, a anunţat că rămâne ridicat şi numărul copiilor infectaţi cu Covid, chiar dacă atât la nivel naţional, cât şi în Chişinău, se atestă o scădere a îmbolnăvirilor. Din cauza pandemiei, în primul semestru al acestui an şcolar, aproape 2 mii de elevi din 20 de licee şi gimnazii au învăţat online.

„Sunt 712  elevi aflaţi în autoizolare, cadre didactice confirmate pozitiv în ultima săptămâna, 23 din peste 10 mii de profesori”, afirmă Andrei Pavaloi, șef direcția Educație, Chișinău.

Direcţia Educaţie Chişinău a anunţat că elevii din majoritatea instituţiilor preuniversitare au susţinut deja tezele prevăzute pentru primul semestru al acestui an şcolar. Începând cu ziua de sâmbătă, 25 decembrie, ei vor merge în vacanţă pentru 16 zile.

Share:

Articole recomandate