Educatorii în grădiniţele din capitală ar putea primi loc de trai în cămine

Educatorii în grădiniţele din capitală ar putea primi loc de trai în cămine

Mai mulţi educatori care lucrează în grădiniţele din capitală ar putea primi loc de trai în cămine. Posibilitatea a fost evocată de primarul interimar Silvia Radu, care a spus că a identificat deja nişte imobile în acest sens. Edilul le-a cerut responsabililor să evalueze costurile pentru reparaţii. Problema a fost pusă în discuţii după ce unii funcţionari s-au plâns pe lipsa specialiştilor, anunță publika.md.

Căminele nu sunt în stare proastă, sunt condiţii foarte decente de trai. Tinerele familii ar putea locui în condiţiile date. Ele sunt călduroase, luminoase, nu sunt vechi doar trebuie puţin de reparat şi adaptat la sistemul de cămine familiare”, a precizat Silvia Radu.

Viceprimarul Ruslan Codreanu a propus şi acoperirea cheltuielilor de transport. „Una din recomandări era să prevedem costurile pentru transportul atât a educatorilor cât şi a personalului auxiliar în grădiniţe. Să veniţi cu un proiect de decizie, Consiliul Municipal să vină cu acoperirea acestor cheltuieli mă refer la persoanele care vin din afara razei Municipiului Chişinău”, a declarat Codreanu.

Potrivit Direcţiei Educaţie din cadrul Primăriei, peste 700 de educatorii stau cu chirie, iar 64 fac naveta. În capitală, activează 87 la sută din numărul necesar de specialişti.

 

Foto simbol: yellowchickens.blogspot.md

 

Adaugă comentariu