Primarul interimar: La grădinița 164 din capitală se cer câte 1000 de lei pentru Ziua Profesorului

Primarul interimar: La grădinița 164 din capitală se cer câte 1000 de lei pentru Ziua Profesorului

La grădinița nr. 164 din capitală, părinților li se cer câte 1000 de lei pentru Ziua Profesorului și alți 600 de lei pentru produse igienice. Potrivit zugo.md, primarul interimar Ruslan Codreanu spune că a fost informat despre aceste nereguli zilele trecute, iar astăzi subiectul a fost discutat la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău.

Zilnic primesc mesaje de la părinți, iar ultimul a fost referitor la grădinița nr.164 că se cer câte 1600 de părinți, dintre care 1000 de lei pentru ziua profesorului, iar 600 de lei pentru alte cheltuieli. Nedumerirea mea este că noi încă avem economii la capitolul produse igienice, avem bani, dar oricum în grădinițe continuă să se ceară bani pentru produse igienice de la părinți​”, a menționat interimarul. 

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, a declarat că va merge personal la această grădiniță să verifice dacă într-adevăr situația este așa cum au spus părinții. „Dacă vom avea dovezi, vom putea sesiza Centrul Național Anticorupție și vom putea lua atitudine față de administrație. În caz că mai sunt astfel de cazuri, părinții să se adreseze nemijlocit la mine”, a adăugat Guțu. 

Autoritățile susțin că atunci când astfel de cazuri de colectare a banilor sunt făcute publice, problema dispare pentru o lună sau două, apoi apare din nou.

 

Sursa: zugo.md, agora.md

Adaugă comentariu