Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Copil de 1 an și 8 luni, găsit desculț pe străzi după ce a plecat de la grădiniță. Educatoarele nu i-au observat lipsa

Copil de 1 an și 8 luni, găsit desculț pe străzi după ce a plecat de la grădiniță. Educatoarele nu i-au observat lipsa

Copilul a reușit să iasă singur pe poarta uneia dintre grădinițele private din Alba Iulia, aflate la 200 m de locul unde a fost găsit.

Un băiețel de doar 1 an și 8 luni a fost găsit pe o stradă din orașul Alba Iulia, în miezul zilei, în plină caniculă. Incidentul s-a întâmplat joi, 13 iulie 2023, într-una dintre cele mai fierbinți zile ale anului. Copilul se plimba desculț, iar o femeia l-a văzut și a înțeles rapid că micuțul este în pericol.

Copilul a reușit să iasă singur pe poarta uneia dintre grădinițele private din Alba Iulia, aflate la 200 m de locul unde a fost găsit. Potrivit Poliției, nimeni nu i-a observat lipsa, iar cele trei educatoare și îngrijitoare care îl aveau în supraveghere sunt cercetate.

”La data de 13 iulie 2023, în urma apariției pe o rețea de socializare a unei informații potrivit căreia un minor ar fi fost găsit, pe stradă, fără supraveghere, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la posibile fapte de neglijență în serviciu.

Din primele cercetări, a rezultat că, la data de 13 iulie 2023, în jurul orei 11,00, minorul, în vârstă de un an și 8 luni, ar fi părăsit incinta unei grădinițe, fără a fi observat de personalul instituției, fiind identificat de către o tânără, pe Calea Labului din Alba Iulia, la o distanță de aproximativ 200 de metri de unitatea de învățământ.

Minorul a fost dus de tânără la unitatea de învățământ, fără ca incidentul să fie sesizat poliției. În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 3 angajate ale unității de învățământ în grija cărora se afla minorul în momentul în care ar fi părăsit incinta grădiniței. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu precum și pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Poliția s-a autosesizat după o postare pe Facebook

Din fericire, băiețelul nu a pățit nimic și a ajuns în siguranță înapoi la grădiniță. „Azi, în jurul orei 12:00, a fost găsit un copil blonduț, frumușel, DESCULȚ, pe o stradă din Micești. După câteva zeci de minute de căutări, a ajuns din nou la grădinița de unde a dispărut. Bineînțeles că ei nu aveau habar că acest copil era dispărut.

Doar printr-o minune nu a pățit ceva având în vedere traficul dintre Alba și Micești. Nu vreau să mă gândesc la tălpile lui de la asfaltul încins… Un Mulțumesc era suficient pentru efortul depus de domnișoara care l-a găsit, dar e bine că s-a terminat cu bine. Dacă cunoașteți părinți care au copii la una din grădinițele dintre Alba și Micești, să îi întrebați dacă e ok copilul…”, a scris un locuitori din Micești pe pagina de Facebook.

Sursa: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate