Scrisoarea unei profesoare, mamă a 3 copii: Indiferent de greutăți, sunt absolut împotriva plicurilor!!!

Scrisoarea unei profesoare, mamă a 3 copii: Indiferent de greutăți, sunt absolut împotriva plicurilor!!!

Pe grupul Părinți Solidari de pe Facebook a fost publicată scrisoarea deschisă a unei profesoare, care e și mamă a 3 copii, în care se adresează și colegilor ei, dar și părinților. Vă propunem să vedeți mai jos ce a scris.

Vreau să rup această tăcere, o tăcere care își are ecoul în mulți dintre noi, pentru că lucrurile deja întrec orice măsură, pentru că e timpul să schimbăm acest prezent care ne vizează doar pe noi: părinții și corpul didactic, atât din instituțiile școlare cât și din cele preșcolare. 

Fac parte din 3 grupuri pe Viber. 3 grupuri de părinți pentru copiii mei din grădiniță și pentru cei din școală . Nu, nu rezolvă nimic dacă părăsesc aceste grupuri, pentru că ele își au originea în viață reală, și cum bat sărbătorile la ușă, în mod viral vin mesajele pe toate aceste grupuri în unison; unele mesaje cel puțin, au o structura matură, însă cele mai multe parcă sunt scrise de copiii din grupa pregătitoare.

Sunt o persoană care mă conformez majorității, nu am refuzat încă nicio propunere/necesitate venită spre a îmbunătăți calitatea timpului petrecut al copiilor mei în grădiniță sau școală, ba din contra: am făcut și eu de multe ori parte din comitetul părintesc, am fost activi ambii părinți, chiar a fost o vreme când nu înțelegeam părinții care refuzau să participe cu mijloace bănești (30 de lei) pentru procurarea unui cadou educatorului. 

Acum, însă, văd lucrurile altfel și cifrele sunt altele...

Cu ani în urmă, la început de activitate pedagogică, habar nu aveam cu ce probleme se confruntau părinții, însă, chiar la primul meu cadou în plic am simțit disconfort, un sentiment neplăcut, o senzație că are loc o tentativă de acaparare a lumii mele interioare, probabil în acel moment am vândut, fără să-mi dau acordul - o parte din mine. Între timp am lucrat în alt domeniu, dar vocația de profesor a câștigat și am revenit în pedagogie, doar că trist evoluează unele lucruri. 

Stimați profesori, cum vă simțiți când primiți aceste plicuri de la părinți? Vă simțiți bine, sau vă trece și pe dstra un fior neplăcut? Sau deja la unii nu provoacă nici un sentiment... Cine a făcut această sistemă? De ce florile nu mai vin de la elevi ? Indiferent de greutățile întâmpinate în sistemul educațional, sunt absolut împotriva acestor plicuri!!! Nu vreau să susțin acest mod de felicitare și nici să fiu felicitată astfel. O floare, o ciocolată, adusă de copil și împărțită tot atunci să guste din ea și alți copii, e suficient, e o promovare a valorilor într-un mod frumos, e omenește.

Atâtea probleme sunt în grădinițe și școli, care fără suportul părinților nu se rezolvă, accept, și, ca părinte, epuizat de reparații în grupele din grădiniță și alte cheltuieli în școală, refuz să contribui la cadourile exagerate, ar fi normal s-o facă fiecare din cont propriu. În loc să fie educat în copii respectul față de pedagog, se seamănă emoții negative, vorbe urâte în adresa educatorului/profesorului, cu o mâna se da bani și pe la spate...

Părinții care fac parte din comitetul părintesc:  vă îndemn să meditați asupra efortului care îl depuneți pentru colectări bănești, fiindcă am trecut prin astfel de momente, și tot timpul există persoane nemulțumite: părinți forțați să fie „în rând cu lumea”, omagiați nemulțumiți... și până la urmă, nu m-am simțit deloc bine să cerșesc banii și nici să aud urmările.

E suficientă contribuția noastră pentru procurările strictului necesar pe care statul, dintr-un motiv sau altul, în mare parte nu le asigura în grădinițe, și în acest sens observ părinții solidari, dar în alte colectări tot timpul au fost conflicte. 

Stimați părinți cu muuuulte inițiative, vă rog , încetați să vă impuneți doleanțele, nu fiecare vă poate susține viziunea. Mergeți direct la omagiat și felicitați-l personal...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

NOTĂ: Am primit acest mesaj emoționant, de la o profesoară, mamă a trei copii, care ne-a rugat să nu-i divulgăm identitatea, cred că toți înțelegem din care motive.

 

Foto simbol: radiochisinau.md

Adaugă comentariu