De când putem pune copilul pe pernă?
- 2017-11-28
- 22061
Mulţi părinţi se întreabă de când poate dormi copilul pe pernă. Unii dintre ei cred că dacă cel mic ar dormi pe o pernă ,atunci ar avea un somn mai liniștit. Dar este greșit.
Deci, chiar dacă ţi se pare că somnul bebeluşului este agitat, deoarece nu se simte confortabil, şi o pernă moale ar rezolva problema, specialiştii pediatri sunt cât se poate de radicali: perna nu are ce să caute în patul unui copil mai mic de 2-3 ani. De fapt, ea nu ar trebui introdusă nici atunci, însă în jur de 2-3 ani, copilul va dori să fie şi el în rând cu lumea, şi să doarmă şi el pe pernă, ca toţi ceilalţi membri ai familiei. Iar faptul că cel mic nu îşi găseşte locul şi se tot foieşte are alte cauze: poate îi e cald, poate îi e foame/ sete, poate doar vrea să te simtă aproape, poate e doar o etapă în viaţa sa de bebeluş etc.
Riscurile folosirii pernei la copii:
- pericol de sufocare – cât este mic şi pare o morişcă în mişcare în timpul somnului, copilul poate ajunge foarte uşor cu perna pe faţă, fără a o putea îndepărta sau îşi poate înfunda faţa în pernă;
- modificarea posturii coloanei vertebrale;
- favorizarea apariţiei alergiilor – perna poate adăposti praf şi acarieni, aşa că, atunci când o veţi folosi, aveţi grijă să o curăţaţi des.
Dacă, totuşi, după 2-3 ani, copilul îşi doreşte să doarmă pe o pernă, alege una mică, subţire, plată, de 2-3 cm, destul de fermă, dar nu tare ca piatra.
Informații: baby.unica.ro
Foto simbol: it-will-help.com