Durerile de cap la copii au cauze emoționale. Creștem o generație de copii stresați
- 2019-09-20
- 3973
Durerile de cap la copii au cauze emoționale, iar sănătatea lor este din ce în ce mai afectată. 8 din 10 acuză dureri constante de cap, ce-i de făcut? Creștem generația copiilor stresați, copiii suferă, iar 6 din 10 părinți români consideră că programul încărcat al copiilor le afectează sănătatea.
Un studiu efectuat de către Asociația Mame pentru Mame arată faptul că majoritatea părinților din România consideră durerile de cap acuzate de către copiii lor reale, iar una dintre cauzele acestora se referă la programul copiilor, ce include școala și activitățile extrașcolare.
Copiii sunt stresați atât la școală, cât și acasă
„Nu ne mai putem ascunde de acest adevăr care nu ne place. Copiii din ziua de azi suferă de ceva ce noi nu trăiam în anii 80, când copilărea generația noastră, a părinților actuali: suferă de STRES. Experții au dat verdictul iar noi părinții trebuie ascultăm să cu atenție pentru că stresul e o afecțiune greu de dus și ca adult.
În parte e vina vieții moderne și aici nu prea avem cum interveni, dar în parte este vina noastră: școala e super-solicitantă, iar acasă primesc o încărcătură de mult ori prea mare de activități extrașcolare. Da, vrem sa fie cei mai buni și să se dezvolte în multe direcții. Dar cu ce preț? Costul se vede: se vede în somnul lor, se vede în frustrările lor, se vede în durerile lor. Noi trebuie să învățăm să înțelegem toate acestea și să le dăm ce au nevoie că să reducem nivelul de stres din viețile lor”, declară Ana Măiță, Președintele Asociației Mame pentru Mame
Majoritatea durerilor de cap apar în intervalul de vârstă 7 – 12 ani
Peste o treime dintre părinții chestionați susține că în intervalul de vârstă 7-12 ani durerile de cap se manifestă cel mai des. În vreme ce un sfert dintre respondenți susțin că frecvența durerilor este redusă, pentru aproximativ 40% ele apar lunar, iar 8,5% se confruntă cu ele săptămânal. Întrebați cum aleg să trateze durerile, aproximativ 80% dintre părinți administrează medicamente special create pentru categoria de vârstă, respectiv capsule moi masticabile.
Proiectul „Cu durerea nu-i de joacă”, inițiat de către Asociația Mame pentru Mame atrage atenția asupra incidenței durerii de cap în rândul celor mici. Prin intermediul inițiativei, asociația încurajează conversații deschise între părinți și copii, informarea din surse avizate și administrarea unui tratament corect, adecvat grupei de vârstă.
Sursa: doctorulzilei.ro; zdorovieinfo.ru