Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Evghenii Komarovskii oferă sfaturi cum să ajutăm bebelușii pe călduri mari

Evghenii Komarovskii oferă sfaturi cum să ajutăm bebelușii pe călduri mari

O mamă se interesează pe pagina de internet a medicului pediatru Evghenii Komarovskii cum poate să-și ajute copilașul să nu se chinuie pe călduri mari, în același timp femeia crede că aparatul de aer condiționat îi poate face rău micuțului.

Femeia are o fetiță de 4 luni și zice că vara temperatura în apartament ajunge și la 30 de grade Celsius. În context a întrebat de pediatru dacă să folosească ventilator sau totuși să procure aparat de aer condiționat.

Evghenii Komarovskii a subliniat că dacă părinților le este foarte cald în casă înseamnă că copilului îi este și mai cald, căci micuții nu au capacitatea de reglare a temperaturii corpului, iar5 cu cât copilul este mai micuț cu atât căldura mare este mai periculoasă.

Astfel, medicul subliniază că aparatul de aer condiționat este cea mai bună metodă de răcorire a temperaturii camerei, însă părinții să nu uite că orice metodă dă răcorire mai și usucă aerul din încăpere. Respectiv aceștia trebuie să aibă un termometru și un hidrometru, și să urmărească umiditatea din încăpere care nu trebuie să fie mai joasă de 40%. Dacă scade atunci trebuie să folosească un umidificator.

De asemenea, Komarovskii mai spune că trebuie stabilită treptat temperatura la condiționer, astfel încât să nu fie pusă de 24 de grade imediat căci va sufla un jet de 15-17 grade, ci inițial să se pună 28 de grade, iar peste jumătate de oră 26 și doar apoi să se treacă la 24 peste altă jumătate de oră.

Dacă totuși părinții nu-și permit un aparat de aer condiționat, cele mai potrivite pentru răcorirea copilului sunt procedurile acvatice. În context, părinții ar trebui să-i facă piciului la fiecare 1,5-2 ore un duș de câteva minute și apoi să-l lase gol prin casă fără să-l șteargă complet, căci apa evaporându-se îi va răcori și corpul.

 

Foto simbol: 4mama.ua;

Share:

Articole recomandate