5 tehnologii utile pentru părinții cu bebeluși

5 tehnologii utile pentru părinții cu bebeluși

E aproape imposibil să ne imaginăm activitățile profesionale, dar și cele cotidiene fără folosirea gadgeturilor. Telefonul este în topul celor mai întrebuințate tehnologii, dar pe urme calcă și alte mecanisme inteligente, care ne facilitează considerabil viața.

Maternitatea este o etapă nouă care determină părinții să învețe multe lucruri noi despre îngrijirea, alimentația și monitorizarea sănătății copilului. Evident, dacă sunteți la prima experiență maternă/paternă veți învăța din mers. Pentru a facilita și a îmbunătăți activitățile de îngrijire a bebelușului, vă puteți pricopsi cu un mecanism modern și util.

 

Sistem de monitorizare a somului și respirației bebelușului. Un astfel de mecanism este binevenit în fiecare familie unde a apărut un bebeluș. Spre exemplu, Mon Baby este de dimensiunea unui nasture mai mare care se atașează ușor la haina copilului.  Acest gadget oferă posibilitatea părinților de a se ocupa de treburile casnice în timp ce copilul doarme. Este disponibil în câteva nuanțe, atât pentru fetițe, cât și pentru băiței. Gadgetul poate fi conectat la telefon prin intermediul unei aplicații. Funcția de bază a acestui mecanism este de a monitoriza starea copilașului în timpul somnului. Datorită aplicației, părintele poate supraveghea poziția de somn (pe spate, pe burtică etc.), respirația, dar și timpul de trezire sau plânsul celui mic.

 

Brățară inteligentă pentru bebeluși. Brățara înregistrează obiceiurile bebelușului, ritmul cardiac, temperatura, ciclul de somn ș.a., iar atunci când intervine o schimbare majoră alertează imediat părinții. De asemenea brățara inteligentă stochează toate valorile pe care le obține de la bebeluș, iar acestea le sunt transmise părinților, care  pot afla foarte simplu valorile normale ale ritmului cardiac sau ciclurile de somn ale bebelușului. Brățara inteligentă este alcătuită din trei părți: o curea, un încărcător și  o aplicație pentru telefon sau tabletă. Bateria ține aproximativ trei zile și se poate încărca prin WiFi. Un model de astfel de bărțară este Sproutling, care și-a câștigat recunoștința părinților datorită posibilităților sale  multifuncționale. 

 

Aplicație pe mobil pentru monitorizarea copilului. În prezent sunt o mulțime de aplicații, care te pot ajuta, atunci când ai în casă un bebeluș. Feed Baby – Tracker & Monitor, spre exemplu, este o aplicație care ajută părinții să monitorizeze masa copilului. În momentul în care copilul mănâncă, apăsăm pe un buton și când termină pe altul. Astfel știm de fiecare dată când a mâncat copilul, cât a trecut de la ultima masă și cam cât timp mai avem până la următoarea. E o provocare pentru părinți de fiecare dată, să își aducem aminte când bebe a mâncat, când s-a trezit etc. Mai ales pentru perioada nopții când uităm destul de ușor orele la care au loc anumite evenimente. În plus, așa poți urmări ritmul de creștere al copilului tău. 

 

Monitorizare video. Un sistem de monitorizare video a bebelușului ne ajută să stăm liniștiți și să nu intrăm permanent în camera puștiului să vedem dacă este ok. Datorită acestui sistem de supraveghere ne este foarte ușor să-l vedem din camera alăturată, fără a face gălăgie atunci când deschidem ușile. Există diferite sistem, de la diferite firme. Caută unul care să funcționeze foarte bine și ziua și noaptea, iar calitatea imaginii să fie foarte calitativă, pentru a vedea detalii. Monitorizarea video îți poate prinde bine și atunci când ești nevoit să-ți lași copilul cu o bonă. 

Apropo, poate fi creat un sistem de monitorizare video și dintr-o simplă cameră web, având acces la ea pe telefon. Poți vedea AICI detalii. 

 

Jucărie inteligentă - îi cântă pentru a adormi la loc.  Da, există și așa ceva! Spre exemplu, Sensing Sleep Sheep. Această oiță detectează mișcarea copilului în timpul somnului și începe a „interpreta” cântece de leagăn pentru a adormi copiii din nou. Este un accesoriu util în contextul în care bebelușul este afectat de colici sau ies dințișorii, iar calitatea somnului nu este bună. Un colac de salvare pentru părinți. 

 

Foto: theappybaby.com

Adaugă comentariu