„A fost odată” - platformă cu poveşti pentru copii, inclusiv pentru cei cu deficienţă de auz

„A fost odată” - platformă cu poveşti pentru copii, inclusiv pentru cei cu deficienţă de auz

Platforma „A fost odată”, creată în România, pentru prima dată redă poveştile şi în limbaj mimico-gestual românesc pentru comunităţile de copii cu deficienţe de auz care sunt la fel de dornici să încalece pe-o şa şi să pornească în aventuri imaginare. Iar noi ne-am gîndit că ar fi bine ca și părinții din Republica Moldova să cunoască despre această platformă de povești citite de vedete.

Afostodata.net este o platformă în care poveştile sunt reinterpretate într-o variantă apropiată limbajului de astăzi, dar păstrând farmecul „zicerii” unor scriitori precum Ion Creangă, Petre Ispirescu, Charles Perrault sau Hans Christian Andresen.

De ce limbaj mimico-gestual?

“A fost odată” este singura platformă de limbă română care le oferă copiilor care au deficienţe de auz acces la poveşti. Proiectul a fost lansat în iunie 2018 şi se adresează copiilor cu sau fără deficienţe de auz, părinţilor, bunicilor, educatorilor şi învăţătorilor. Colecţia digitală conţine în acest moment 70 de poveşti audio, video, în limbajul semnelor, fişe de lucru. Conţinutul poate fi accesat ca stream, dar şi ca download pentru a putea fi urmărit ulterior în absenţa unei conexiuni la Internet. În plus, conţinutul audio poate fi accesat şi ca Podcast in iTunes și pe Spotify.

Din martie 2020, platforma Afostodata.net este acreditată oficial ca mijloc de învăţământ de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, ceea ce înseamnă că toţi copiii cu sau fără deficienţă pot să folosească gratuit conţinutul de calitate de pe site.

 

Sursa: csid.ro

Adaugă comentariu

Închide