Ce trebuie să verifici atunci când cumperi apă îmbuteliată

Ce trebuie să verifici atunci când cumperi apă îmbuteliată

Consumatorii sunt sfătuiţi să verifice în mod frecvent în partea de jos a sticlei de apă îmbuteliată, codificările acesteia, pentru a evita expunerea la anumite toxine.

Sticlele de apă din plastic, care au literele HDP, HDPE, PP marcate, nu emit substanţe periculoase în apă, în timp ce celelalte litere pot indica prezenţa substanţelor chimice în conţinut. Mai jos vă propunem lista cu inscripţiile cele mai comune:

PET sau PETE - sticle destinate unei singure utilizari. Este posibil sa emita metale grele si substante chimice care pot afecta echilibrul hormonal.

HDP sau HDPE - este un plastic, care emite cele mai putine substante chimice. Apa ambalat in aceste sticle este cea mai pura si mai recomandata.

PVC sau 3V – Acest tip de ambalaje emit doua substante chimice toxice care afecteaza, de asemenea, hormonii din organism.

LDPE - Materiale plastice care nu trebuie sa fie utilizate pentru a face sticle, ci doar pungi de plastic.

PP - Un alt material plastic de culoare alba sau semi transparenta, care este utilizat pentru ambalarea siropurilor sau cupelor de iaurt, smantana etc. Nu emite substante toxice.

PS - Emite substante cancerigene si este frecvent utilizat pentru a face pahare sau farfurii de unica folosinta sau ambalaje pentru mancarurile de tip fast food sau catering. Sunt unele dintre cele mai periculoase, mai ales in cazul in care intra in contact cu caldura emanata de alimente.

PC sau materiale plastice fara marcaje - cel mai rau plastic utilizat, intrucat emite BPA (bisfenol) si este adesea folosit pentru productia sticlelor folosite in sport cat si pentru recipiente in care se depoziteaza alimentele ( caserole plastic). - See more at: http://www.secretele.com/2014/11/iata-ce-trebuie-sa-verifici-data.html#sthash.XAHDVOiv.dpuf

PET sau PETE - sticle destinate unei singure utilizări. Este posibil să emită metale grele şi substanţe chimice care pot afecta echilibrul hormonal.

HDP sau HDPE - este un plastic, care emite cele mai puţine substanţe chimice. Apa ambalată în aceste sticle este cea mai pură şi mai recomandată.

PVC sau 3V – Acest tip de ambalaje emit două substanţe chimice toxice care afectează, de asemenea, hormonii din organism.

LDPE - Materiale plastice care nu trebuie să fie utilizate pentru a face sticle, ci doar pungi de plastic.

PP - Un alt material plastic de culoare albă sau semi transparentă, care este utilizat pentru ambalarea siropurilor sau cupelor de iaurt, smântână etc. Nu emite substanţe toxice.

PS - Emite substanţe cancerigene şi este frecvent utilizat pentru a face pahare sau farfurii de unică folosinţa sau ambalaje pentru mâncărurile de tip fast food sau catering. Sunt unele dintre cele mai periculoase, mai ales în cazul în care intră în contact cu căldura emanată de alimente.

PC sau materiale plastice fără marcaje - cel mai rău plastic utilizat, întrucât emite BPA (bisfenol) şi este adesea folosit pentru producţia sticlelor folosite în sport cât şi pentru recipiente în care se depozitează alimentele ( caserole plastic).

Sursa: secretele.com, Cristian Iacov

Foto: lifehealthandbeauty.com

Adaugă comentariu