Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

6 acțiuni banale la prima vedere, dar foarte importante, pentru o imunitate puternică la copii

6 acțiuni banale la prima vedere, dar foarte importante, pentru o imunitate puternică la copii

Unii copii parca nu se îmbolnăvesc niciodată. Păi iată, acești copii au un anumit regim de viață, foarte ușor de urmat, care le asigură o sănătate de fier datorită imunității. Vedeți în articol care sunt elementele esențiale pentru o imunitate puternică.

1. Somnul regulat. Este foarte important ca puiul să aibă un program regulat de somn, constituit dintr-un interval de minimum 9-10 ore de somn în fiecare seară. Astfel, organismul va deveni mai rezistent și capabil să lupte cu virusurile, somnul mărind capacitatea de regenerare și îmbunătățind modul de funcționare al acestuia.

2. Spălatul mâinilor. Spălatul des al mâinilor previne infestarea cu virusuri și cu paraziți intestinali. Este foarte important să ne învățam copiii să se spele în mod eficient pe mâini. Astfel, eficiența spălatului constă în aplicarea unei cantități potrivite de săpun sau dezinfectant și durează mai mult decât câteva secunde. Mai mult decât atât, copiii trebuie învățați să introducă în rutina zilnică obiceiuri precum spălatul pe mâini înainte de masă, odată întorși din spații publice și după folosirea toaletei. Dar în acest caz exagerarea tot nu este foarte bună, căci sterilizarea excesivă împiedică organismul să învețe a lupta cu agenții patogeni.

3. Activitatea sportivă și ieșitul în aer liber. Fie e că e vorba de înot sau alergat, încurajează-ți copilul să practice cât mai mult sport. Activitatea sportivă frecventă nu doar întărește sistemul imunitar, ci și îmbunătățește modul de funcționare a sistemului cardiovascular. De asemenea, activitatea sportivă induce starea de relaxare și contribuie la oxigenarea creierului, ceea ce îl ajuta să asimileze mai rapid și mai eficient cunoștințe. Totodată, dacă încerci să-ți convingi puiul să nu iasă la joacă în zilele friguroase, temându-te că asta ar putea dăuna sănătății lui, trebuie să știi că faci o mare greșeală. Statul în spații închise la temperaturi constante face ca producția de celule cu rol de apărare să scadă dramatic, sistemul imunitar devenind astfel tot mai leneș și incapabil de a se mai apără în fața celor mai banali germeni.

4. Vitamina C. Ai grijă ca puiul tău să consume fructe și legume bogate în vitamina C precum portocale, lămâi,mere, pere, afine, ardei, roșii, broccoli, conopidă, vitamina C fiind cunoscută pentru puternicele sale proprietăți de regenerare și apărare a organismului.

5. Proteinele. Vegetarienii și cei care nu consumă îndeajuns de multe proteine pot ajunge să se confrunte cu deficitul de zinc, ajungând astfel să fie predispuși infecțiilor. Zincul îmbunătățește funcția de apărare a organismului, ajutându-l să distrugă și să elimine celulele dăunătoare. Este important de precizat că o bogată sursă de zinc o reprezintă carnea de vită.

6. Reducerea cantității de zahăr. Consumul de zahăr reduce capacitatea de funcționare a celulelor albe ce au rol de apărare, consumul de zahăr interferând și cu absorbția vitaminei C. Astfel, cu cât consumăm mai mult zahăr, cu atât răspunsul și capacitatea de apărarea a organismului în fața virusurilor și a altor bacterii nocive devin mai lente.

 

Sursa: imunitateforte.ro; aif.ru

Share:

Articole recomandate