Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

6 boli frecvent întâlnite la copii, dar despre care părinții nu vorbesc

6 boli frecvent întâlnite la copii, dar despre care părinții nu vorbesc

Există un șir de boli care se întâlnesc frecvent la copii, dar veți afla despre aceasta abia la medic deoarece majoritatea părinților preferă să le ascundă. Spre exemplu, mulți părinți nu le vor spune celor din jur că copilul lor are păduchi considerând că astfel ei ar putea fi considerați părinți răi căci nu au grijă de igiena copilului. Dar de fapt păduchi pot face și copiii cu părinți foarte responsabili.

În  articol prezentăm 6 boli care se întâlnesc frecvent la copii, dar care provoacă disconfort părinților și aceștia preferă să tacă.

1. Miros urât din gură

La un matur mirosul urât din gură poate fi provocat nu doar de igiena proastă a cavității bucale, dar și de problemele cu tractul digestiv și intestinal. La copii însă, cel mai frecvent, acesta apare din cauza că nu este respectată igiena orală. Dar mai sunt câteva cauze mai rare cum ar fi: inflamarea amigdalelor, o infecție la urechi sau o sinuzită cronică.

2. Seboree

Se conideră că dermatita seboreică la micuți este provocată de hormonii mamei care încă nu s-au eliminat din organismul acestuia după naștere. Aceasta problemă se manifestă prin aspectul gras al pielii și prin niște solzișori galbeni pe creștetul copilului. Cu timpul aceștia dispar. Dar se recomandă ca părinții să aplice ulei pe capul copilului, în locul cu solzișori, și după ce aceștia se înmoaie, să-i pieptene ușurel.

3. Negi

Negii apar și la maturi și la copii. Dar la cei mici pot fi întâlniți mai frecvent. Aceștia dispar de la sine într-o perioadă de la 6 luni până la 2 ani de la apariție. Însă copilul ar trebui împiedicat să-l rupă sau să-l scobească, deoarece ar putea provoca apariția lor în alte locuri – față, buze.

4. Oxiuri (limbrici)

Una dintre cele mai frecvente boli la copii. Și aceasta nu ține neapărat de igiena din casă. S-a demonstrat că ouăle microscopice de oxiuri pot fi transmise și cu praful. Respectiv copilul se poate infecta când se joacă în nisip, când folosește o oliță comună la grădiniță sau WC-ul comun la școală. Boala poate fi tratattă ușor, iar pe viitor părinții trebuie doar să urmărească atent ca cel mic să se spele pe mâini când revine de la joacă și să nu admită ca sub unghiile lui să se adune murdărie.

5. Pediculoza (păduchi)

Este greșit să se considere că păduchi au doar copiii din familii vulnerabile, doar oamenii străzii și alcoolicii. Păduchii nu aleg selectiv care cap să-l paraziteze. Iar cel mai des se observă o invazie a păduchilor după ce copiii merg la taberele de vară și în alte locuri de odihnă. De pediculoză se poate scăpa acționând inițial cu o soluție specială, care omoară insectele mature și înmoaie cleiul cu care se prin ouăle lor de firul de păr. Apoi copilul trebuie pieptănat bine ca fiecare ou să fie eliminat din păr. Se recomandă ca celor mici să li se explice că nu trebuie să pună pe cap căciula altcuiva.

6. Herpes

Din păcate acesta este un virus de care este imposibil de scăpat dacă te-ai infectat o dată. Vă putețiajuta micuțul dacă aplicați peste herpes o soluție care să scadp din mâncărime și usturime. Așa copilul nu va avea tendința să-l atingă și nu v a apărea pericolul să-l transmită pe alte părți ale corpului.

 

Informații: parents.ru

Foto: allo.ua

Share:

Articole recomandate