Animalul de companie, medicamentul perfect pentru copiii hiperactivi
- 2016-10-21
- 6187
Copiii cu energie debordantă mereu au nevoie de activităţi care să-i ţină ocupaţi. Părinţii ce cresc pici super energici, adică hiperactivi, pot tempera şi canaliza forţa copilului cu ajutorul unui animal de companie.
Animalele de companie pot deveni nu doar buni prieteni pentru un copil, dar sunt şi o modalitate terapeutică şi afectivă eficientă. Sunt drăguțe, ne iubesc necondiţionat şi reușesc să ne înveselească doar cu un simplu gest, sau o privire mai ciudată. Animalele de companie, fie ele câini, pisici, păsări mici, toate ne ajută să trecem mai uşor de momentele mai grele din viaţa noastră. Recent, oamenii de ştiinţă au demonstrat că animalele de companie pot avea efecte nebănuite asupra sănătăţii umane.
Prezenţa unui animal de companie în viaţa unui copil este benefică la orice vârstă
Bebeluşul îl urmăreşte cu privirea şi reacţionează curios. Copiii cu vârsta de 4-5 ani învaţă să fie sociabili şi responsabili faţă de animalul de companie. La vârsta de 8-10 ani, copilul găseşte în animalul de companie un adevărat confident care mereu are timp să “îi asculte păsul”, atunci când părinţii sunt prea ocupați.
Dacă copilul vostru e hiperactiv, nu stă locului nici o clipă şi are nevoie de activităţi suplimentare, pe lângă cele de la grădiniţă ori şcoală, atunci e cazul să vă măriţi familia cu un animăluţ de companie. Unul dintre cele mai indicate animăluţe ar fi câinele. Alegeţi o rasă jucăuşă, veselă şi mereu dispusă să iasă la aer liber. Astfel, copilul va avea activităţi constante precum: plimbatul câinelui, hrănirea, joaca şi chiar curăţarea spațiului patrupedului.
Îl va face mai responsabil și îi temperează energia
Copilul va dobândi o bună experienţă de comunicare non-verbală şi va avea parte de o terapie minunată ce o să-i tempereze energia piciului. Nevoile diferite ale animalelor îi fac pe stăpâni să îşi adapteze programul zilnic în funcţie de ele şi să socializeze mai uşor, să fie mai deschişi la propuneri noi. Şi starea de spirit se schimbă. Copiii sunt mai relaxaţi, mai dornici de activităţi, se integrează mai uşor în grup. Mângâierea animalelor face bine copiilor mai mult decât credem. În corp se eliberează o substanţă specială care inhibă acţiunile nefaste ale hormonului responsabil de stres. Pe lângă socializare, cei ce au animale de companie scapă de obezitate, fac mai multă mişcare decât îşi propun şi ajung să nu se îmbolnăvească atât de des.
Foto: presqueislemaine.gov