Cauzele apariției amețelilor la copii

Cauzele apariției amețelilor la copii

Copiii folosesc deseori expresia precum că au amețeli atunci când se simt rău. Și este foarte important ca părinții să cunoască bine cauzele care pot provoca amețeli copiilor pentru a acționa corect.

Cele mai frecvente cauze de amețeli la copii:

Vertijul periferic

Poate fi inflamația sau presiunea unei tumori non-canceroase, cum ar fi un meningiom. Veriga periferică este legată de pierderea auzului și de presiunea din urechi. De asemenea, poate fi cauzată de anumite medicamente, de exemplu, antibiotice.

Vertijul central

Uneori este generat de cefalee intensă (dureri de cap), instabilitate și dublă viziune. Vertijul central este de asemenea cauzat de boli vasculare, precum și de medicamente precum aspirina și unele anticonvulsivante.

Cum se tratează vertijul la copii?

La copii este un pic mai greu de diagnosticat. De aceea, dacă are simptome cum ar fi amețeli sau pierderea echilibrului constant, ar trebui să-l vadă specialistul cât mai repede posibil. Specialistul trebuie să efectueze o evaluare bazată pe istoricul clinic, care include toate evenimentele și medicamentele utilizate. El face, de asemenea, o examinare recomandată de medicul ORL. Ulterior, este necesară o examinare neurologică completă pentru a evalua funcțiile creierului.

Dacă medicul suspectează o infecție meningeală, se va face o puncție lombară. Odată ce cauza este detectată, se continuă tratamentul adecvat.

Îngrijirea copilului cu amețeli

Dacă copilul suferă de această afecțiune, atunci nu-l lăsa să se agite și să facă mișcări bruște. Caută să aibă activități pe care le poate face stând pe un scaun sau în poziția culcat. În plus, în timpul episoadelor de vertij elimină televizorul și alte ecrane, deoarece acestea vor spori disconfortul.

 

Sursa: copilul.ro; medabouatme.ru

Adaugă comentariu

Închide