Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cu cel mic la saună

Cu cel mic la saună

Sauna este o modalitate excelentă pentru a întări imunitatea adulţilor, dar şi a copiilor, datorită contrastului de temperatură a apei şi a aerului. Alternanța de încălzire, răcire, relaxare, stimulează activitatea vaselor sanguine. De altfel, tratamentele cu abur sunt eficiente nu numai pentru călire, ci contribuie inclusiv şi la eliminarea toxinelor. Mulți părinți care frecventează în mod regulat saunele, se întreabă de la ce vârstă ar putea să îşi ia copiii cu ei.

Aşadar, ca toate normele de sănătate și siguranță să fie respectate, copilul poate fi luat în saună abia după vârsta de trei sau patru ani, numai după consultul unui medic pediatru. Există o serie de boli în care este contraindicată baia fierbinte: boli cronice, de inimă sau ale aparatului respirator. În cazul în care nu sunt depistate grave probleme de sănătate, copilul se poate bucura alături de părinţi de o baie fierbinte, numai bună pentru întărirea sistemului imunitar.  

Medicii recomandă ca prima vizită în camera de aburi să nu depășească trei – cinci minute. Faţa copilului se recomandă a fi stropită cu apă caldă, iar pe cap să i se pună o pălărie, pentru a evita supraîncălzirea. La următoarele vizite, timpul poate fi mărit, doar că acesta să nu depăşească mai mult de zece minute. De menţionat că timpul de relaxare şi răcire a corpului ar trebui să fie dublu. Nici într-un caz nu se toarnă apă rece peste copil ca acesta să nu aibă un şoc, care ar putea să îl descurajeze să mai vină la saună împreună cu părinţii. Se foloseşte doar apă caldă sau uşor rece, reducând puţin câte puţin temperatura. 

Foto: happymama.ru

Share:

Articole recomandate