Evghenii Komarovskii explică de ce se crede că în prezent copiii sunt mai bolnăvicioși

Evghenii Komarovskii explică de ce se crede că în prezent copiii sunt mai bolnăvicioși

Se creează o impresie că acum copiii sunt bolnavi practic de la naștere, de aia ei parcă permanent sunt tratați de ceva. E adevărat că acum copiii se nasc mai slabi și mai bolnăvicioși decât au fost părinții lor la naștere? Alergie, intoleranța la gluten și la lactate – despre astfel de diagnoze anterior vorbeau cei mai progresiști pediatri, iar acum fiecare al zecelea copil are una dintre acestea. La o astfel de întrebare a fost solicitat să răspundă renumitul pediatru ucrainean Evghenii Komarovskii și nouă ne-au părut foarte utile argumentele sale.

„Nu este adevărat”, zice medicul, care adaugă că iluzia copiilor bolnavi în mare parte are câțiva factori care o generează:

- deprinderea de a discuta despre bolile copiilor cu toți care pică;

- posibilitatea de a comunica pe rețelele de socializare, spre exemplu cazul unui singur copil cu intoleranță la gluten este motiv pentru sute și mii de comentarii de pe mii de profiluri;

- business pe seama fricii și lipsei de informație a oamenilor. Se fac foarte multe teste privind alergia sau intoleranța care nici nu prea au relevanță. Mai există și o grămadă de medicamente contra alergiilor și diverse produse fără gluten și lactoză, care trebuie să fie vândute.

- iar cireașa de pe tort o reprezintă unii medici. Aceștia au venituri mizere, sunt prost tratați de pacienți, sunt desconsiderați de societate și mass-media, și fiindcă au nevoie să-și îmbunătățească situația materială, acceptă colaborarea cu diverse laboratoare, farmacii și magazine care au interes ca oamenii să aibă alergii și intoleranțe. 

 

Sursa: komarovskiy.net; snob.ru

Adaugă comentariu