Iată cum poți trata copilul care scrâșnește din dinți!
- 2019-09-26
- 3958
Copilul care scrâșnește din dinți nu este deloc un fenomen rar ci, dimpotrivă, unul destul de comun. Scrâşnirea dinţilor se numeşte oficial bruxism şi apare atât la copii, cât şi la adulţi. Pot fi foarte multe cauze pentru care cei mici scrâşnesc din dinţi, iar atunci când problema se petrece pe o perioadă îndelungată de timp poate deveni un obicei şi să conducă la fisurarea şi relaxarea smalţului dinţilor. Vezi mai jos care sunt cauzele bruxismului la copii şi cum poţi să-l tratezi.
Principala cauză a bruxismului este stresul. El este responsabil într-o proporţie de până la 97%. Iar această problemă afectează întreaga societate, indiferent de sex. Pentru încleştarea dinţilor la copii, de asemenea, stresul poate fi responsabil, dar sunt şi alte cauze.
Bruxismul poate fi o modalitate pentru depăşirea situaţiilor stresante. Prin urmare, dacă bănuieşti că aceasta este cauza, încearcă să găseşti sursa. Aceasta poate fi: o bătaie sau o ceartă, cineva bolnav în familie, prima zi de grădiniţă sau de şcoală. Încearcă să-i dedici copilului tău mai mult timp, acordă-i mai multă atenţie şi grijă pentru a-l ajuta să depăşească situaţia stresantă.
O cauza comună a scrâşnirii dinţilor la copii este următoarea erupţie dentară. Apariţia dinţilor este o perioadă dificilă pentru copil şi este adesea însoţită de unele simptome neobişnuite. Unul dintre ele este scrâşnirea dinţilor.
Unii specialiști mai sunt de părere că un copil care scrâșnește din dinți ar avea și un deficit de calciu. Oricum consultați medicul pentru a descoperi acest deficit care poate fi ulterior corectat prin introducerea în alimentația piciului a produselor bogate în acest mineral.
Cum îl tratezi?
Tratamentul bruxismului, în cazul în care acesta este asociat cu defecte ale dinţilor implică corectarea malocluziilor şi, în unele cazuri, necesitatea unui aparat dentar. Acesta poate preveni scrâşnirea dinţilor, dar nu elimină cauzele.
Atunci când copilul scrâșnește din dinți din cauza anxietății, va trebui să vizitaţi un psiholog. El te va ajuta să găseşti sursa stresului şi te va îndruma cum să te comporţi cu cel mic pentru a elimina treptat cauza principală a bruxismului.
Sursa: totuldespremame.ro; mydentist.ru