Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Lipsa poftei de mâncare, la copii: cauze și modalități de gestionare

Lipsa poftei de mâncare, la copii: cauze și modalități de gestionare

Pierderea poftei de mâncare este des întâlnită la copiii mici și, deși nu reprezintă un motiv de îngrijorare, ar trebui să consulți medicul, dacă aceasta este însoțită de simptomele bolilor cronice sau de scăderea în greutate a copilului, scrie suntmamica.ro.

Este normală lipsa poftei de mâncare, la copii?

Copiii mici tind să aibă un apetit neregulat pentru că se află în perioada de creștere și dezvoltare. Dacă micuțul tău pare sănătos și crește într-un ritm normal, atunci nu există niciun motiv să fii îngrijorată de apetitul său scăzut. Cu toate acestea, trebuie să cunoști motivele din spatele lipsei poftei de mâncare, la copiii mici.

Lipsa poftei de mâncare, la copii. Cauzele lipsei poftei de mâncare

Cele mai comune motive pentru care copilul își pierde pofta de mâncare sunt următoarele:

Boală: Dacă copilul are febră, dureri în gât, disconfort abdominal sau orice alte simptome de sănătate precară, atunci nu va avea poftă de mâncare și este indicat să mergi cu el la medic.

Aport suplimentar de calorii: Lipsa poftei de mâncare la copiii mici poate fi cauzată și de consumul excesiv de gustări între mese sau consumul de băuturi bogate în zahăr, cum ar fi sucurile.

Preferințe alimentare: Copiii mici își dezvoltă preferințe față de anumite alimente. Este posibil ca micuțul tău să devină pretențios la mâncare. Hrănirea forțată a copilului cu alimentele care îi displac poate duce la pierderea poftei de mâncare a acestuia.

Schimbări în organism: Transformările de dezvoltare pot influența aportul zilnic de alimente ale unui copil mic și pot cauza lipsa poftei de mâncare.

Medicamente: Unele medicamente, în special antibioticele, provoacă un gust de metal în gură și, implicit, pierderea poftei de mâncare.

Lipsa poftei de mâncare, la copii. Când trebuie să soliciți ajutor medical

Mergi cu copilul la medic, dacă apar oricare dintre aceste situații:

  • Pierderea poftei de mâncare a copilului timp de o lună
  • Pierderea în greutate a copilului
  • Nicio creștere în greutate a copilului în ultimele șase luni
  • Vărsături
  • Letargie și lipsă de energie a copilului.

Alte probleme de sănătate, cum ar fi febră, diaree, constipație, dureri abdominale, dificultăți de respirație și tuse.

De asemenea, ar trebui să mergi cu copilul la medic dacă micuțul tău nu mănâncă o cantitate normală de alimente și crezi că poate avea o tulburare de alimentație.

O tulburare de alimentație nediagnosticată poate provoca o pierdere cronică a poftei de mâncare și poate afecta creșterea copilului.

 

 

 

 

 

Sursa foto: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate