Care e cea mai frecventă maladie în rândul copiilor și cum o tratăm
- 2018-02-13
- 6295
Infecțiile respiratorii virale acute (IRVA) și gripa sunt cele mai frecvente infecții ale omenirii, spun statisticile, care pot afecta persoane de orice vârstă, de la sugari până la vârstnici, în special în sezonul rece. Ele determină 40 - 60% din maladiile copilului de vârstă fragedă și 30 - 40% din bolile preșcolarului și ale școlarului, cu o frecvență de șase - șapte îmbolnăviri la copii. Își fac apariția atunci când este vorba de o imunitate scăzută, iar în cazul copiilor, se adaugă și faptul că ei sunt expuși zilnic colectivităților precum e grădinița, școala etc. Ce trebuie să știți despre infecțiile respiratorii acute la copii, și despre tratamentul lor, aflați din articol.
IRVA - infecţia adenovirală, paragripală şi infecţia cu virusul respirator sinciţial, reprezintă un grup de maladii infecţioase cauzate de viruşi care atacă în primul rând nasul, gâtul, laringele, traheea, bronhiile şi chiar plămânii, și care se transmit pe cale aeriană prin picături, secreţii nazofaringiene şi oculare.
IRVA poate fi de formă uşoară, medie și severă. Formă ușoară se caracterizează prin: temperatură corporală normală sau crescută până la 38,5 grade Celsius, semne de intoxicaţie slab pronunţate sau absente, semne respiratorii moderate. Forma medie are: febră 38,5 - 39 de grade Celsius, semne de intoxicaţie moderate, apetit redus, astenie, cefalee moderată etc. Forma severă simptomatic se manifestă prin febră 40-40,5 grade Celsius, semne de intoxicaţie severă, hiperestezie cutanată, fotofobie, hiperacuzie, cefalee stabilă, halucinaţii, tremur, convulsii, vome repetate etc.
De obicei, infecţia durează o săptămână. Copiii prezintă un risc înalt de apariţie a complicaţiilor, cum ar fi bronhopneumonie, otite purulente, sinusite, amigdalite purulente etc. Respectiv, ei trebuie examinați de medicul de familie sau de pediatru în cazul în care respiră greu şi des, se plâng de durere în zona urechii sau tusea le este persistentă, iar febra durează mai multe zile.
Pentru a ști cu exactitate gravitatea situației, se recomandă să se dea analize de sânge și urină. După obţinerea rezultatelor testelor şi analizelor de laborator medicul trebuie să stabilească modalităţile de tratament.
Tratamentul nemedicamentos al IRVA presupune un repaus la pat de trei - patru zile, și două zile (după cedarea febrei), de asemenea igiena cavităţii bucale și a ochilor (cu ajutorul unui tampon curat şi apă). Lichidele calde se beau corespunzător vârstei.
Tratamentul medicamentos. Cel mai inovativ preparat pentru tratarea IRVA, inclusiv pentru copii, este Influcid, un preparat complex natural german, care își exercită efectul antiviral nu numai asupra virusului gripei, dar, de asemenea, asupra majorității virusurilor care cauzează IRVA.
Influcid este un medicament care nu numai că se luptă în mod activ cu virușii, elimină simptomele de IRVA și gripă, dar mai și întărește sistemul imunitar și protejează împotriva virușilor. Datorită acestui fapt, Influcid poate fi utilizat atât în tratamentul, cât și în prevenirea IRVA și gripei.
Chiar de la începutul bolii, Influcid favorizează eliminarea rapidă a diverselor manifestări ale IRVA și gripei precum: dureri de cap, dureri musculare, febră, rinită, faringită. Influcid reprezintă un inductor puternic natural de interferon, iar interferonul este un element important de primă linie pentru protecția organismului. Un alt avantaj al Influcid este capacitatea de a reduce în mod semnificativ manifestările de astenie (oboseală și slăbiciune) după bolile suferite, ceea ce înseamnă că după boală pacientul poate reveni la o viață normală mai rapid.
Foto: greenwichccg.nhs.uk, slate.com, hips.hearstapps.com