Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Calitatea somnului influențează dezvoltarea creierului la copii

Calitatea somnului influențează dezvoltarea creierului la copii

Creierul copilului crește în proporție de 80% până la vârsta de 2 ani. De aceea este foarte important ca în această perioadă, și nu numai, părinții să-i asigure micuțului hrană de calitate, somn odihnitor și activități intelectuale specifice vârstei.

Alimentația copilului este foarte importantă

Organizația Mondială a Sănătății recomandă părinților să acorde o atenție sporită copilului în primii doi ani de viață, și în special insistă ca în această perioadă cei mici să fie hrăniți cu laptele matern. Iar dacă totuși din anumite motive mama nu poate să alăpteze copilul, atunci aceasta trebuie să-i ofere micuțului o alimentație excelentă. Din momentul ce mama începe diversificarea alimentației bebelușului aceasta trebuie să fie foarte atentă și din meniu să nu lipsească legumele, peștele, ouăle, carnea, brânzeturile ușoare și fructele.

De ce este absolut necesar ca cei mici să aibă parte de un somn odihnitor?

Pe lângă o alimentația corectă, un impact deosebit asupra dezvoltării copilului are și somnul, care trebuie să fie de calitate. În timpul somnului în organismul micuților se secretă hormonii de creștere. Și când vorbim despre calitatea somnului, aici nu ne referim doar la numărul de ore dormite. Oamenii de știință au dovedit prin intermediul studiilor de specialitate că copiii care au un somn odihnitor au o capacitatea mai mare de concentrate, sunt mai activi, interacționează cu plăcere cu cei din jur și sunt mai interesați să descopere și să studieze lucruri noi. De reținut este și faptul că în timpul somnului, creierul copilului procesează tot ceea ce învață în timpul zilei.

Cum să asiguri copilului tău un somn de calitate?

- Exclude de la masa de seară alimentele care sunt greu de digerat;

- Exclude de la masa de seară ouăle, carnea grasă, salatele cu oțet sau cu suc de lămâie, fructele;

- Dați-i copilului să consume la masa de seară un pahar de lapte sau un pahar de iaurt natural;

- Asigurați-vă că temperatura camerei unde doarme copilului este de 24-25 de grade Celsius.

Foto: twitter.com; Informații: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate