Metode eficiente pentru a preveni și stopa MIOPIA la copii

Metode eficiente pentru a preveni și stopa MIOPIA la copii

 

Miopia este printre cele mai cunoscute defecte oculare și apare cel mai des în copilărie. Vârsta la care se depistează miopia este tot mai mică, și asta deoarece tot mai mulți dintre copii își petrec timpul liber în fața televizorului, a computerului sau a diferitor gadgeturi moderne. Totodată, există și o predispoziție genetică. Deși părinții încearcă să restricționeze timpul petrecut în fața noilor tehnologii, acest lucru este greu de ținut în frâu.

Adesea copiii nu spun atunci când sesizează faptul că încep să vadă mai slab, sau chiar unii părinți nu se adresează regulat la medic pentru a verifica starea generală a sănătății copilului. Însă miopia a devenit o adevărată „tendință” mondială, iar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății până în 2050 se prognozează ca jumătate din populație să devină miopi.

 
RECOMANDĂRI

Vă propunem o serie de recomandări, pentru a evita agravarea problemei:

- consultarea medicului oftalmolog cel puțin odată pe an;

- plimbările în aer liber, nu mai puțin de 2 ore pe zi, deoarece sub influența razelor solare în organism se produc o serie de substanțe extrem de benefice pentru sănătate;

- practicarea exercițiilor de relaxare pentru ochi, cum ar fi tehnica „punctul pe sticlă” (selectați un punct pe sticlă sau orice alt mic detaliu; uitați-vă în depărtare, dincolo de geam și apoi reveniți la punctul ales de pe sticlă).

- verificarea stării generale a sănătății cel puțin de două ori pe an, deoarece deseori miopia este însoțită și de alte probleme de sănătate (în special legate de sistemul nervos);

- respectarea distanţei în timpul cititului şi scrisului, cel puțin 33 cm de la ochi;

- în timpul pregătirii temelor pentru acasă de făcut pauze de 5-10 minute peste fiecare 40-45 minute;

- de făcut lecțiile în încăperi luminoase și la un mobilier corespunzător, astfel încât copilului să-i fie comod și să nu aibă o poziție gârbovită;

 

Clinici Oftalmologice din Chișinău

În prezent, în Chișinău activează o mulțime de Clinici Oftalmologice care dispun de o gamă largă de servicii pentru prevenirea miopiei, dar și alte servicii destinate corectării vederii. Am selectat unele dintre cele mai bune clinici pentru a vă ușura procesul de căutare a unui specialist bun, și pentru a vă oferi pe scurt serviciile oferite de aceștia. Țineți minte! Numai un specialist poate determina gradul miopiei copilului și poate alege cea mai potrivită metodă de tratament pentru cazul dat.

 

Centrul Medical Promed (OftalmoCorrect)

Centrul Medical Promed activează de 12 ani pe piața autohtonă, având metode performante de diagnosticare și tratament în domeniu oftalmologiei. Promed este pionerul Terapiei Refractive (lentila de noapte) în tratarea miopiei și a intervenției cross-linking – tratarea keratoconului în Republica Moldova. Acesta oferă servicii medicale private accesibile, la un înalt nivel, ceea ce înseamnă calitate și o colaborare deschisă între pacient și instituție. C.M. Promed se axează pe consultații, tratamente, chirurgie, eficiente pentru tratarea diferitor afecțiuni oculare pentru orice categorie de vârstă.

Specialiști:   Eugen Bendelic – oftalmolog, Prof. Univ., Doctor Habilitat în Științe Medicale

                    Vladimir Boișteanu – oftalmolog, Doctor în Științe Medicale, categ.superioară

                    Adriana Grițco – oftalmolog, Doctor în Științe Medicale, categ. superioară

                    Vera Chiriac – oftalmolog, categoria superioară

                    Elena Chisleacova – oftalmolog, categoria superioară

                    Irina Rotaru – oftalmolog, categoria superioară

                    Maria Botezatu – medic oftalmolog, categoria superioară

                    Elena Ceauș – medic oftalmolog, categoria superioară

Investigații: examinări computerizate (biomicroscopie, refractometrie, oftalmoscopie, perimetrie, pahimetrie, topografie, tonometrie, biometrie, ecografie etc.), corecție optică (lentile de contact moi și dure, ochelari), monitorizarea complicațiilor oculare, fizioproceduri, intervenții chirurgicale, tratamente și proceduri cu laser.

Tratamente revoluționare: Terapia refractivă cu lentila de noapte Paragon CRT; Intervenția Cross-linking epi off și epi on.

Prețul pentru o consultație: de la 170 lei până la 400 lei.

Amplasare: sectorul Centru și Râșcani 

Mai multe detalii și contacte: AICI

 

 

Centrul Medical  OCULUS PRIM

Oftalmologia este direcţia prioritară în activitatea Centrului Medical „Oculus Prim”, care a devenit o instituţie de referinţă în ceea ce priveşte abordarea tulburărilor de vedere. Aici pacienţii beneficiază de servicii oftalmologice specializate pentru copii şi adulţi.

Specialiști: Eugeniu Bendelic – profesor universitar, Doctor Habilitat în Științe Medicale

                    Vera Chiriac – oftalmolog, Doctor în Științe Medicale

                    Djina Borovic – oftalmolaserchirurg, Doctor în Științe Medicale

                    Rodica Bîlba – oftalmolog, Doctor în Științe Medicale

Servicii: metode exclusive de diagnostic, metode de tratament și profilaxie a progresării miopiei (Tratament Ortokeratologic în combinație cu Tratamentul fizioterapeutic), metoda fiind una  patentată, apreciată și premiată cu medalie de aur în cadrul Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVEN, tratament laser, tratament revoluționar terapeutic pentru keratoconus (Metoda Crosslinking-ul Corneean Epi On).

Prețul pentru o consultație: 100 de lei pentru copiii până la 3 luni, de la 3 luni până la 3 ani — 200 de lei.  

Amplasare: sectorul Centru

Mai multe detalii și contacte: AICI

 

 

 
Centrul de chirurgie oftalmologică OVISUS

Centrul de chirurgie oftalmologică „Ovisus” oferă servicii de diagnosticare calificată la oftalmolog pediatru și tratament terapeutic și chirurgical necesar. În acest scop, a fost amenajat un cabinet de protecție și corectare a vederii, dotat cu echipament modern, care permite acordarea asistenței medicale profilactice, de diagnosticare și tratament copiilor și adulților.

Specialiști: Ivanov Gheorghe – chirurg oftalmolog, categorie superioară, Doctor în Medicină
                   Borovic Djina – oftalmolaserchirurg, categorie superioară, Doctor în Medicină

                   Bulici Svetlana – oftalmolog, categorie superioară
                   Dragni Maria – oftalmolog, categorie superioară
                   Mordvinova Natalia – oftalmolog, categorie superioară

                   Lobcenco Aglaia – oftalmochirurg, categoria întâi, Doctor în Medicină

                   Lipina Iulia Vasile – oftalmochirurg, categoria întâi

                   Bulici Svetlana – oftalmolog la copii

Proceduri: tratamentul cataractei, tratamentul glaucomei, astigmatismul, tratamentul miopiei, hipermetropia, tratamentul strabismului, laser chirurgie, transplantul de cornee, chirurgia plastică etc.

Prețul pentru o consultație: 270 lei – pentru copii până la 7 ani, mai mari – 250 de lei.

Amplasare: sectorul Centru și Ciocana

Mai multe detalii și contacte: AICI

 

 

 
Centrul Medical „ASTRO-OPTICA”

Consultațiile în cadrul Centrului medical „Astro-Optica” sunt oferite de specialiști, cunoscuți în Moldova pentru competența și profesionalismul lor. Centrul efectuează examinări atât copiilor, cât și adulților pentru un șir de patologii și dereglări ale văzului.

Specialiști: Magdei Eudochia – persoana care a stat la baza creării oftalmopediatrei în Republica Moldoca/ medic de categorie superioară

                      Magdei Corina – oftalmolog, doctor în medicină, categoria superioară

Proceduri: tratamentul spasmului acomodativ, ameliorarea stării de acomodație, măsuri pentru stabilizarea progresiei miopiei, laser Pleoptika etc.

Prețul pentru o consultație: până la 200 de lei.

Amplasare: sectorul Centru

Mai multe detalii și contacte: AICI

 

 

 
Compania de optică „INTEROPTIC”

Este una dintre primele și cele mai mari companii de optică din țară. Oferă un spectru larg de servicii legate de diagnosticarea vederii cu utilaj performant, efectuată de medici de categorie superioară. Compania dispune de un spectru larg de ochelari de soare și pentru vedere al celor mai renumite branduri europene. De asemenea compania pune la dispoziție oportunitatea de a efectua comanda a diferitor tipuri de lentile, de la cele mai simple, până la cele mai complicate, inclusiv și lentile de laborator personalizate. Compania mai prestează servicii de reparația a ochelarilor, și posibilitatea de a achiziționa o gamă largă de accesorii.

Prețul pentru o consultație: de la 95 lei

Amplasare: sectorul Centru și Botanica

Mai multe detalii și contacte: AICI

Foto: nenovost.com

Adaugă comentariu