Lactuloza contra constipațiilor la copii. Pediatrul Komarovskii, despre administrarea acesteia

Lactuloza contra constipațiilor la copii. Pediatrul Komarovskii, despre administrarea acesteia

Constipațiile, ca și diareea de altfel, trebuie combătute deoarece nu reprezintă o stare de sănătate normală. Astfel, am căutat recomandările cunoscutului pediatru Evghenii Komarovskii privind tratamentul constipațiilor la copii.

Medicul a specificat într-un video pe pagina sa de internet că unul dintre cele mai eficiente produse împotriva constipațiilor îl reprezintă siropul de lactuloză. Însă vine cu o recomandare foarte importantă privind administrarea acestuia.

Evghenii Komarovskii a menționat că prospectul atașat produsului de obicei vine cu recomandări privind doza de administrare pentru anumite vârste. Astfel, dacă în cazul copilului dumneavoastră i se recomandă 10 ml de sirop o dată pe zi, medicul vă sfătuiește să nu vă grăbiți și să-i dați această doză.

Mai bine îi oferiți prima zi 2 ml de sirop, apoi 4 ml, după care 5-6 ml și tot așa ca la doza de 10 ml să ajungeți cam într-o săptămână. Medicul susține că imediat cum copilului i se administrează lactuloză în intestine se începe un proces de înmulțire a unor bacterii care duc la formarea gazelor intestinale, care la rândul lor îi provoacă dureri de burtă copilului. Cu cât doza de sirop administrată este mai mare, cu atât se vor forma mai multe gaze și copilul va avea dureri mai mari.

Astfel, mărind treptat doza până la cea recomandată pe prospect ajutați copilul să scape de constipație, dar fără a-i provoca suferințe suplimentare. După ce ajungeți la doza de 10 ml, o mențineți cam 2-3 săptămâni, apoi treptat o reduceți la fel cu 1-2 ml zilnic până renunțați la utilizarea preparatului.

 

Sursa: video.komarovskiy.net

Foto simbol: news.bigmir.net

Adaugă comentariu