(VIDEO) Copiii au nevoie de microbi, nu de antibiotice

(VIDEO) Copiii au nevoie de microbi, nu de antibiotice

Un video a devenit viral pe internet. Acesta face parte dintr-o campanie de conștientizare care vine să le spună părinților să nu exagereze cu sterilizarea tuturor lucrurilor din jurul copiilor, mai mult chiar, să-i lase să se joace în țărână și noroi, căci doar așa vor avea imunitatea mai puternică.

Video începe cu afirmația: „Copii au nevoie de microbi, nu de antibiotice, pentru a-și dezvolta imunitatea. Așa că lasă-l să se joace cu noroiul!”. Noile cercetări arată că igiena exagerată afectează imunitatea și duc la apariția alergiilor sau chiar a obezității. Totodată, utilizarea peste tot a săpunului antibacterian duce la eliminarea totală a microbilor, care de fapt sunt cruciali ca să stimuleze sistemul imunitar să lupte cu bolile.

Specialiștii afirmă că desigur este important să păstrăm curățenia în mediul nostru ambiant și să ne spălăm pe mâini după ce mergem la WC și înainte de mâncare, dar ne facem rău dacă exagerăm. Spre exemplu un copil care crește la o fermă are un risc mult mai redus să facă astmă spre deosebire de un copil care crește într-un loc aproape steril. Chiar și dacă vă lăsați copilul să se joace cu un animal de companie poate face diferența, el devenind mai sănătos.

 

Vedeți și video de mai jos:

 

Spre exemplu, unele grădinițe în Canada au introdus noi terenuri de joacă, unde copii pot face diverse figurine din noroi, astfel întărindu-și imunitatea. La noi ați fi de acord cu așa ceva?

 

Foto simbol: tessaroselandscapes.blogspot.com

Adaugă comentariu

Închide