Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Pereții au fost colorați de copii? Vezi metode eficiente de a-i curăța!

Pereții au fost colorați de copii? Vezi metode eficiente de a-i curăța!

Încă din primii ani de viață, copiii sunt artiști veritabili, iar primele semne ale creativității lor le putem observa deseori chiar pe pereți, nu-i așa? Ei bine, arta e artă, dar părinții ajung să-și tot bată capul cum să scoată urmele de pix, creion etc. Răscolind prin forumuri, am selectat cele mai facile metode de a reda pereților aspectul inițial din experiența celor ce s-au confruntat cu astfel de situații. Iată cum să curățați urmele de creion de pe pereți apelând la câteva trucuri la îndemâna fiecăruia.

1. Folosește un uscător de păr

Luați un foehn, setați-l la intensitate maximă și îndreptăți-l spre perete, insistând pe zonele murdare. După aproximativ 5 minute dați cu o cârpă peste mâzgălituri. Veți observa că acestea se vor șterge extrem de ușor, nelăsând nici o urmă inestetică.

2. Folosește pasta de dinți

Ia o cantitate mică de pastă de dinți (pastă albă, nu gel), aplic-o pe pată și freacă bine porțiunea cu ajutorul unei cârpe mai aspre sau a unei periuțe de dinți pe care n-o mai folosești. Dacă e vorba de o pată mai veche, poți lasă pasta de dinți să acționeze pentru 1-2 minute, iar apoi să îndepărtezi totul cu o cârpă umedă, dar stoarsă.

3. Folosește o radieră  

În funcție de vechimea petei și suprafața pe care există aceasta, guma de șters poate funcționa pentru îndepărtarea scrisului.

4. Folosește fixativ de păr

Aplică o cantitate mică de fixativ de păr, astfel încât să umezești pata de pix, marker sau orice ar fi, și apoi șterge cu o cârpă.

5. Folosește bicarbonat de sodiu

Luați o cârpă curată și umedă și înmuiați-o în puțin bicarbonat de sodiu. Ștergeți ușor urmele.

6. Folosește maioneza

Luați puțină maioneză, întindeți-o peste suprafața desenată și lăsați-o să acționeze timp de câteva minute. Apoi, ștergeți cu o cârpă umedă.

7. Improvizează o pictură de acoperire

Dacă nu ți-a reușit nici una din metodele mai sus, poți încerca să acoperi scrisul copilului cu o pictură mai sofisticată cu vopsea. Un fluture, o floare, un soare sau orice altceva ce v-ar face plăcere.

8. Lasă-l să picteze până crește

Dacă nu stai la chirie mai ales, atunci încearcă să te adaptezi cu noul stil al pereților până copilul crește și nu va mai dori să-i coloreze. Abia atunci poți recurge la o vopsire integrală a suprafețelor din casă modificate de copil.

 

Dacă în experiența voastră se găsesc și alte soluții, spuneți-ne în comentarii pentru update-ul articolului!

Foto: casepractice.ro

Share:

Articole recomandate