Ajută un copil să crească alături de mama sa, susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!

Ajută un copil să crească alături de mama sa, susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al optulea an consecutiv, campania este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a crește alături de mamă. Beneficiarii campaniei sunt mamele orfane, minore și din alte categorii de risc susținute în programul „În brațele mamei”.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Începutul sărbătorilor de iarnă dezgheaţă inimile fiecăruia şi trezeşte amintirile copilăriei în care toţi cei dragi ne surprind. Această bucurie o retrăim ori de câte ori noi, adulţii suntem alături de copii. Ne bucurăm că tot mai mulţi oameni se alătură îndemnului nostru de a ajuta copiii din programele Diaconiei şi vin cu propriul aport de imaginaţie în a face bine. În această campanie, fiecare dintre noi îşi poate organiza propriul scenariu de fapte bune: cu membrii familiei sau alături de colegii de muncă”.

În cadrul campaniei, atât în Moldova, cât şi în diasporă, vor fi organizate o serie de acţiuni pentru colectarea de fonduri sau bunuri necesare. Susţinătorii campaniei vor avea ocazia să cunoască poveştile de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză, precum şi istorii de succes. Campania va culmina cu un talk – show în direct la postul naţional de televiziune M1 şi M2, pe data de 23 decembrie.

Diaconia îndeamnă doritorii de a sprijini această cauză prin iniţiative proprii să se alăture campaniei. 

Posibilităţi de a susţine beneficiarii campaniei:

Cu 4600 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil.

Cu 150 lei oferi o zi de asistenţă.

Donează prin edonaţii sau  printr-un  SMS la numărul scurt  9004 sau apel 0 9000 9004 (Moldtelecom și Unite) suma unei donații 25 lei.

Până în prezent,  în programul „În brațele mamei” au beneficiat de asistență 107 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În acest an, 17 mame au primit asistență rezidențială și altele 10 în comunitate. Pentru fiecare caz echipa asigură soluționarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.

Grație implicării voluntarilor, donatorilor și partenerilor campaniei,  în ediţia 2017 a campaniei de Crăciun au fost adunați peste 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca o 100 de zile de siguranță  pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal. Pe parcursul întregului an, zeci de donatori susţin acest proiect.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Adaugă comentariu