Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Au așteptat 16 ani ca să devină părinți și au fost binecuvântați cu tripleți

Au așteptat 16 ani ca să devină părinți și au fost binecuvântați cu tripleți

După mai bine de 16 ani de încercări de a deveni părinți, un cuplul din Căușeni a fost binecuvântat cu tripleți, de altfel fiind prima familie cu tripleți de acolo. Recent s-a împlinit o lună de când micuții Milana, Ivana și Emil le fac fericite zilele părinților și formează una dintre cele mai frumoase familii.

Constantin și Irina Romanov sunt o pereche foarte unită și creativă, el este iscusit în domeniul lemnăritului, iar ea este pasionată de arta handmade. Istoria lor de viață ne-a impresionat profund, iar dragostea lor și felul de aborda unele lucruri este de-a dreptul molipsitoare. Și cum în orice familie, copiii sunt cei care oferă un nou sens vieții, după ani buni de așteptări și speranțe, Constantin și Irina au devenit în vara acestui an părinți de tripleți datorită unei proceduri de fertilizare în vitro.

Fericita mămică spune că emoțiile pe care le trăiește acum sunt incomparabile și de acum în colo nu-și mai imaginează viața fără cele 3 comori ale sale.

„Am așteptat 16 ani ca să devin mamă, de aceea sunt pregătită să trec prin orice greutăți în procesul de educare și de îngrijire a copiilor. Trăim niște emoții de nedescris, abia acum am înțeles adevăratul sens al cuvântului fericire”, afirmă Irina.

 

Grație dorinței lor mare de a aduce pe lume urmași, așa s-a făcut că micuții au venit pe lume la cea de-a 36 săptămână de sarcină, toți trei copilași fiind perfect sănătoși. Milana s-a născut cu o greutate de 2100 de grame, Ivana – 1240 de grame și Emil - 2000 de grame. Este primul caz de tripleți din familia cuplului, dar și din întreg raionul Căușeni.

Întrebată despre greutățile întâlnite în procesul de îngrijire a bebelușilor, fericita mămică ne-a spus că se descurcă de minune și nu îi este deloc dificil să-i îngrijească pe micuți. Unicul moment mai greu pentru ea este să-i hrănească pe copii noaptea, dar asta este o nimica toată pe lângă amalgamul de emoții venite din partea celor mici.

„Poate pentru unii nu este atât de amuzant, dar îmi place la nebunie când după plimbare toți trei o dată încep a plânge că le este foame. Le spun că se începe corul broscuțelor”, povestește mama zâmbind.

 

Părinții spun că nu apelează la ajutorul nimănui în îngrijirea copiilor, doar uneori le mai permit și bunicilor să-și dădăcească nepoțeii. Cât despre cheltuielile lunare, cei doi afirmă că cheltuiesc în medie câte 5000 de lei lunar pentru toate cele necesare bebelușilor.

În secret, Irina Romanov ne-a spus că soțul ei le pregătește și un pătuț deosebit pentru cei trei copilași ai lor, așa încât micuții să se simtă confortabil și să aibă parte de un somn liniștit. Curioși de fire, ne-am dorit să aflăm dacă își mai doresc copii, răspunsul fiind unul foarte curios. „La moment mă implic totalmente în creșterea tripleţilor, dar categoric NU – nu spun”, spune proaspăta mămică.

Sincere felicitări părinților și multă răbdare în creșterea celor 3 comori ale lor!

Foto: arhiva personală

Share:

Articole recomandate