Cea mai îndelungată căsnicie din lume a fost înscrisă în Cartea Recordurilor și are peste 80 de ani

Cea mai îndelungată căsnicie din lume a fost înscrisă în Cartea Recordurilor și are peste 80 de ani

Masao и Miyako Matsumoto din Japonia au fost recunoscuți oficial soții cu cel mai îndelungat mariaj și înscriși în Cartea Recordurilor. Căsnicia lor a ajuns deja la 81 de ani. Masao are acum 108 ani, iar Miyako – 100.

Soții s-au căsătorit în 1937, dar așa și nu au avut nuntă. Foarte repede bărbatul a fost luat în armată și a luptat în timpul celui de-al doilea război mondial. Soția a rămas acasă cu 2 copii mici, iar după război, când i-a revenit soțul, nu le mai era de nuntă. Cei doi au adus pe lume 5 fete, iar acum au 13 nepoți și 25 de strănepoți, cel mai mic având o lună de când s-a născut.

Miyako Matsumoto a menționat că familia a trăit destul de greu, au trecut prin sărăcie și lipsuri. Ea a adăugat răzând că mereu s-a împăcat bine cu soțul său datorită faptului că este foarte răbdătoare. Una dintre fiicele cuplului a adăugat că mama a fost foarte grijulie cu toată familia, și i-a gătit mâncare de casă bărbatului său până la vârsta de 98 de ani, până când i-a fost deja foarte greu să o mai facă.

Cei doi se află acum într-un azil pentru bătrâni, unde se bucură de grija personalului medical și participă la diverse activități distractive. Iar când au marcat 80 de ani de căsnicie, familia și angajații azilului le-a organizat o petrecere frumoasă.

 

Sursa: cosmo.ru

Adaugă comentariu